ΕΛΛΑΔΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Διακόπηκε η δίκη - Απορρίφθηκε το αίτημα Κούγια

Ρούλα Πισπιρίγκου: Διακόπηκε η δίκη - Απορρίφθηκε το αίτημα Κούγια
Ο κ. Κούγιας ζήτησε αναβολή, επικαλούμενος επαγγελματικά κωλύματα και λόγους υγείας CNN Greece

Για τις 11 Ιανουαρίου διεκόπη η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου. Η πρόεδρος της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ενημέρωσε ότι η συνεδρίαση του δικαστηρίου θα αρχίσει στις 12 το μεσημέρι μεθαύριο, καθώς στις 9 το πρωί της ίδιας μέρας η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει κληθεί σε απολογία ενώπιον της 35ης ανακρίτριας για τους θανάτους των άλλων δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας, της 3,5 ετών Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης Αλέξης Κούγιας αντέδρασε άμεσα λέγοντας ότι είναι αδύνατον να έχει ολοκληρωθεί η απολογία. «Μόνο το υπόμνημα είναι 120 σελίδες!», είπε απευθυνόμενος στην πρόεδρο της έδρας, η οποία απάντησε πως εάν υπάρξει πρόβλημα το δικαστήριο θα ξαναδιακόψει.

Η κατηγορούμενη έδωσε στο δικαστήριο τα στοιχεία της ταυτότητάς της, ενώ παρέμεινε όρθια καθ'όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης του κατηγορητηρίου από την εισαγγελέα, την οποία άκουγε δακρυσμένη, χωρίς να μιλήσει.

Πρώτος μάρτυρας στη δίκη είναι ο εν διαστάσει σύζυγος της κατηγορούμενης Μάνος Δασκαλάκης.

Απορρίφθηκε το αίτημα Κούγια για αναβολή

Νωρίτερα είχε απορριφθεί το αίτημα που είχε ζητήσει ο συνήγορος υπεράσπισής της Αλέξης Κούγιας για αναβολή.

«Πρώτο μέλημα του δικαστηρίου είναι η απονομή της Δικαιοσύνης. Έχουμε μία κατηγορούμενη που είναι κρατούμενη. Δεν σημαίνει ότι μπορεί να δοθεί αναβολή επειδή αργεί το 18μηνο ούτε ότι πρέπει να παραμείνει κρατούμενη ή να δικαστεί όταν πλησιάζει το 18μηνο», ανακοίνωσε η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, αιτιολογώντας την απόρριψη της αναβολής.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κούγιας ζήτησε αναβολή, επικαλούμενος επαγγελματικά κωλύματα και λόγους υγείας.

«Βρίσκομαι στη δύσκολη θέση για προσωπικούς λόγους και υγείας και εργασίας να ζητήσω αναβολή.

Έχω παραδώσει από την Πέμπτη δικόγραφο με δίκες στις οποίες μετέχω με 18μηνα και άλλα ζητήματα, όπως παραγραφές. Σήμερα έχω δίκη στο ΜΟΕ και στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων και στο ΜΟΔ.

Αύριο έχω δίκη στη Σύρο, την Τετάρτη απολογείται η κα κατηγορουμένη για την άλλη υπόθεση κ.α.

Τριάντα πέντε Μικτά Ορκωτά έχω μέχρι τον Απρίλιο. Έχω όμως και ζητήματα υγείας με θεραπείες μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχει θέμα 18μηνου, ούτε θα προβάλουμε αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης. Παράλληλα, βαίνει προς ολοκλήρωση η ανάκριση για τα άλλα δύο παιδιά. Υπάρχει ο κίνδυνος να διεξάγεται αυτή η δίκη και να εκκινήσει άλλη δίκη ή να συγκροτηθεί άλλο μικτό ορκωτό και να υπάρχουν αντιφατικές αποφάσεις. Ζητώ να αναβληθεί η υπόθεση σε ρητή δικάσιμο μετά τον Απρίλιο», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας.

Η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στο εδώλιο από πάνοπλους αστυνομικούς της ειδικής ομάδας μεταγωγών.

Πρoτού καθίσει στο εδώλιο κοίταξε προς τα έδρανα του ακροατηρίου αναζητώντας με το βλέμμα της τον εν διαστάσει σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη, ο οποίος είχε προσέλθει από νωρίς στο δικαστήριο και κάθισε στην πρώτη σειρά του ακροατηρίου.

Στη δικαστική αίθουσα βρίσκονται ακόμη η μητέρα, η αδελφή και ο πατριός της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ