ΕΛΛΑΔΑ

Βέροια: Ομολόγησε η 29χρονη ότι έριξε το μωρό της στο νερό

Βέροια: Ομολόγησε η 29χρονη ότι έριξε το μωρό της στο νερό
Η 29χρονη έφτασε συνοδεία αστυνομικών και με τη παρουσία ανακριτή, στο φράγμα του Αλιάκμονα, όπου πραγματοποιήθηκε ακριβής αναπαράσταση του συμβάντος INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

Ομολόγησε τελικά η 29χρονη ότι η ίδια πέταξε το 11 μηνών βρέφος της στα παγωμένα νερά του φράγματος του Αλιάκμονα, αλλάζοντας τους μέχρι σήμερα ισχυρισμούς της ότι επρόκειτο για ατύχημα.

Η 29χρονη έφτασε, γύρω στις 10 το πρωί συνοδεία αστυνομικών και με τη παρουσία ανακριτή, στο φράγμα του Αλιάκμονα, έξω από τη Βέροια, όπου πραγματοποιήθηκε ακριβής αναπαράσταση του συμβάντος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μόλις έφτασε στο σημείο της αναπαράστασης δήλωσε ότι θέλει να αλλάξει την κατάθεσή της και ομολόγησε ότι πέταξε το παιδί της στο ποτάμι, ισχυριζόμενη βέβαια παράλληλα ότι το βρέφος είναι ακόμη ζωντανό.

Κατά την αναπαράσταση, η οποία διήρκησε περίπου δύο ώρες, η ίδια υποστήριξε ότι πέταξε το βρέφος μακριά από εκεί που ισχυρίζονται ότι το βρήκαν.

Η 29χρονη, η οποία μετά την απολογία της στον ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέα με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα, περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τι ακριβώς συνέβη εκείνη την ημέρα, από τη στιγμή που έφτασε με ταξί στο φράγμα μέχρι που εγκατέλειψε το σημείο, ρίχνοντας προηγουμένως το παιδί της στα νερά, όπως της αποδίδει το κατηγορητήριο.

Σημειώνεται ότι στην απολογία της, η 29χρονη είχε αρνηθεί την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με την οποία διώκεται, υποστηρίζοντας ότι επισκέφθηκε το φράγμα αφήνοντας το βρέφος να παίξει στην τεχνητή λίμνη της Αγίας Βαρβάρας.

«Δεν το έριξα στο νερό. Μπουσούλησε κι έπεσε στη λίμνη χωρίς να το δω», είχε υποστηρίξει η 29χρονη, ενώ εμφανίστηκε μετανιωμένη που άφησε το παιδί αβοήθητο.

«Εάν γύριζα τον χρόνο πίσω θα ήθελα να είχα βοηθήσει το παιδί μου», πρόσθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η ίδια είχε υποβάλει αίτημα για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, εξέταση που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες και στη συνέχεια θα μεταχθεί στις φυλακές στο πλαίσιο της προσωρινής κράτησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ