Φαρμακαποθήκες: Έχουμε δηλώσει τα αποθέματα στον ΕΟΦ
Σχεδόν στο σύνολό τους έχουν αποκατασταθεί οι ελλείψεις φαρμάκων, των οποίων οι παράλληλες εξαγωγές έχουν απαγορευθεί.
Για το θέμα των ελλείψεων φαρμάκων ενημερώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων (ΠΣΦ), τονίζοντας ότι παραμένει στη διάθεση όποιου πολιτικού φορέα επιθυμεί να ενημερωθεί για τα αίτια του προβλήματος.
Απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, ο σύλλογος των φαρμακαποθηκών τονίζει ότι οι ελλείψεις φαρμάκων είναι πολυπαραγοντικό και παγκόσμιο φαινόμενο.
«Εδώ και πολύ καιρό έχει απαγορευτεί από τον ΕΟΦ η εξαγωγή φαρμάκων που ήταν σε έλλειψη. Οι ελλείψεις αυτές έχουν αποκατασταθεί σχεδόν στο σύνολο τους (σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΟΦ και τον Υπουργό Υγείας)» αναφέρει ο ΠΣΦ.
Επίσης, οι φαρμακαποθήκες έχουν δηλώσει σε ειδική πλατφόρμα στον ΕΟΦ τα αποθέματα συγκεκριμένων φαρμάκων, προκειμένου να έχει την δυνατότητα να πραγματοποιεί ελέγχους κατά την κρίση του.
Τέλος, ο ΠΣΦ σημειώνει ότι οι φαρμακαποθήκες παρέμειναν ανοιχτές όλη την περίοδο των εορτών πλην της ημέρας των Χριστουγέννων και της ημέρας των Φώτων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σήμερα ο πίνακας του ΕΟΦ με φάρμακα σε έλλειψη και τις επιλογές
Επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για τις ελλείψεις στα φάρμακα
Χαϊδάρι: Νεκρός 38χρονος μοτοσικλετιστής σε τροχαίο με Ι.Χ - Συνελήφθη ο 17χρονος οδηγός
13:38
Σοβαρές ζημιές από την κακοκαιρία: Υποχώρησε φράκτης πολυκατοικίας στον Άλιμο, οχήματα παρασύρθηκαν
13:25
Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ επισκέπτεται πυρηνικά υποβρύχια ενώ ο Πούτιν επαινεί τον «αήττητο» δεσμό τους (pics)
13:12
Αχαΐα: Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε πολίτες - 71.000 ευρώ η λεία τους
12:59