Φαρμακαποθήκες: Έχουμε δηλώσει τα αποθέματα στον ΕΟΦ
Σχεδόν στο σύνολό τους έχουν αποκατασταθεί οι ελλείψεις φαρμάκων, των οποίων οι παράλληλες εξαγωγές έχουν απαγορευθεί.
Για το θέμα των ελλείψεων φαρμάκων ενημερώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων (ΠΣΦ), τονίζοντας ότι παραμένει στη διάθεση όποιου πολιτικού φορέα επιθυμεί να ενημερωθεί για τα αίτια του προβλήματος.
Απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, ο σύλλογος των φαρμακαποθηκών τονίζει ότι οι ελλείψεις φαρμάκων είναι πολυπαραγοντικό και παγκόσμιο φαινόμενο.
«Εδώ και πολύ καιρό έχει απαγορευτεί από τον ΕΟΦ η εξαγωγή φαρμάκων που ήταν σε έλλειψη. Οι ελλείψεις αυτές έχουν αποκατασταθεί σχεδόν στο σύνολο τους (σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΟΦ και τον Υπουργό Υγείας)» αναφέρει ο ΠΣΦ.
Επίσης, οι φαρμακαποθήκες έχουν δηλώσει σε ειδική πλατφόρμα στον ΕΟΦ τα αποθέματα συγκεκριμένων φαρμάκων, προκειμένου να έχει την δυνατότητα να πραγματοποιεί ελέγχους κατά την κρίση του.
Τέλος, ο ΠΣΦ σημειώνει ότι οι φαρμακαποθήκες παρέμειναν ανοιχτές όλη την περίοδο των εορτών πλην της ημέρας των Χριστουγέννων και της ημέρας των Φώτων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σήμερα ο πίνακας του ΕΟΦ με φάρμακα σε έλλειψη και τις επιλογές
Επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για τις ελλείψεις στα φάρμακα
Ουκρανία: Έπληξε χημικό εργοστάσιο στη Ρωσία - Κατέστρεψε ρωσικό μαχητικό στην Κριμαία
08:10
Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε εταιρεία με ανακυκλώσιμα υλικά στα Διαβατά (vid)
08:07
Κακοκαιρία Byron: Εκτός λειτουργίας το Τραμ σε τμήμα της γραμμής Ασκληπιείο Βούλας - Λουτρά Αλίμου
08:02
80 χρόνια από την εξαφάνιση της Πτήσης 19 στο Τρίγωνο των Βερμούδων – Τι συνέβη πραγματικά
08:00