Φαρμακαποθήκες: Έχουμε δηλώσει τα αποθέματα στον ΕΟΦ
Σχεδόν στο σύνολό τους έχουν αποκατασταθεί οι ελλείψεις φαρμάκων, των οποίων οι παράλληλες εξαγωγές έχουν απαγορευθεί.
Για το θέμα των ελλείψεων φαρμάκων ενημερώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων (ΠΣΦ), τονίζοντας ότι παραμένει στη διάθεση όποιου πολιτικού φορέα επιθυμεί να ενημερωθεί για τα αίτια του προβλήματος.
Απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, ο σύλλογος των φαρμακαποθηκών τονίζει ότι οι ελλείψεις φαρμάκων είναι πολυπαραγοντικό και παγκόσμιο φαινόμενο.
«Εδώ και πολύ καιρό έχει απαγορευτεί από τον ΕΟΦ η εξαγωγή φαρμάκων που ήταν σε έλλειψη. Οι ελλείψεις αυτές έχουν αποκατασταθεί σχεδόν στο σύνολο τους (σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΟΦ και τον Υπουργό Υγείας)» αναφέρει ο ΠΣΦ.
Επίσης, οι φαρμακαποθήκες έχουν δηλώσει σε ειδική πλατφόρμα στον ΕΟΦ τα αποθέματα συγκεκριμένων φαρμάκων, προκειμένου να έχει την δυνατότητα να πραγματοποιεί ελέγχους κατά την κρίση του.
Τέλος, ο ΠΣΦ σημειώνει ότι οι φαρμακαποθήκες παρέμειναν ανοιχτές όλη την περίοδο των εορτών πλην της ημέρας των Χριστουγέννων και της ημέρας των Φώτων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σήμερα ο πίνακας του ΕΟΦ με φάρμακα σε έλλειψη και τις επιλογές
Επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για τις ελλείψεις στα φάρμακα
Ισπανία: Κίνδυνος υπερχείλισης ποταμών και ταμιευτήρων, λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας
23:57
Κολομβία: Το μεγαλύτερο καρτέλ ναρκωτικών σταματά τις συνομιλίες με τον πρόεδρο της χώρας λόγω Τραμπ
23:47
ΑΑΔΕ: Ψηφιακή εφαρμογή για την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας για Άτομα με Αναπηρία
23:37
Σαουδική Αραβία: Έρχονται διαβατήρια... για καμήλες - Στόχος η «οργάνωση των πωλήσεων»
23:25