ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Εύβοια: Μεγάλη οικολογική ζημιά - Κάηκαν πάνω από 40 στρέμματα υγροβιότοπου

Φωτιά στην Εύβοια: Μεγάλη οικολογική ζημιά - Κάηκαν πάνω από 40 στρέμματα υγροβιότοπου
Σε μία πρώτη έρευνα, εντοπίστηκε ένα γκαζάκι κοντά στο σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM (Φωτογραφία αρχείου)

Περισσότερα από 40 στρέμματα υγροβιότοπου κάηκαν στα Ψαχνά της Εύβοιας, από τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας και έσβησε σήμερα Τρίτη, το μεσημέρι.

Σήμερα το πρωί δόθηκε μεγάλη μάχη από πυροσβέστες, εθελοντές και την Πολιτική Προστασία ώστε να σβήσει η φωτιά.

Η έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς συνεχίζεται από την Πυροσβεστική, ωστόσο σε μία πρώτη έρευνα, σήμερα το μεσημέρι, εντοπίστηκε μέσα στα αποκαΐδια, κοντά στο σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, ένα γκαζάκι.

Σε ό, τι αφορά την οικολογική καταστροφή, σύμφωνα με τους ειδικούς είναι σημαντική καθώς ο συγκεκριμένος βιότοπος στον Κολοβρέχτη είναι ένα σημείο στάσης των μεταναστευτικών πουλιών.

Η φωτιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες μέσα σε καλαμιώνα μάλιστα έγινε αντιληπτή από τον δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων, Γιώργο Ψαθά, που εκείνη την ώρα περνούσε από το σημείο, κατευθυνόμενος προς Χαλκίδα. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και των Εθελοντών έκαναν από την πρώτη στιγμή τεράστια προσπάθεια για τον περιορισμό της.

Το ενεργό μέτωπο σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα evima.gr το βράδυ της Δευτέρας, βρέθηκε κοντά στα πρώτα σπίτια, τα οποία ωστόσο δεν απειλήθηκαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ