ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μετά το σεισμό

Μυτιλήνη: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μετά το σεισμό
Έχουν διαπιστωθεί κατολισθήσεις και το φαινόμενο έγινε εντονότερο την Τετάρτη (11/1), σε διάφορα σημεία του ορεινού όγκου του Λεπετύμνου IN TIME / ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ / POOL

Κλειστά αναμένεται να παραμείνουν και την Τετάρτη (11/1) τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πληγείσας από το σεισμό περιοχής στη Μυτιλήνη.

Ειδικότερα, πρόκειται να εξακολουθήσουν να διενεργούνται αυτοψίες των μηχανικών στα δεδομένα σχολικά κτήρια, με απόφαση του δημάρχου Ταξιάρχη Βέρρου, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν σημειωθεί ρηγματώσεις στην εσωτερική τοιχοποιία του σχολείου του χωριού Συκαμνιά.

Λόγω των κατολισθήσεων στον ορεινό όγκο του Λεπετύμνου, για προληπτικούς λόγους, απευθύνεται σύσταση από την Πολιτική Προστασία του αρμοδίου Δήμου προς τους δημότες, να αποφεύγονται, τουλάχιστον τις επόμενες ώρες, οι άσκοπες οδικές μετακινήσεις, κυρίως στο δίκτυο Λεπετύμνου, Αργένου, Σκαμιάς, Πελόπης.

Αν και δεν έχουν καταγραφεί, μέχρι στιγμής, σοβαρές ζημιές, η σεισμική δραστηριότητα σε συνδυασμό με τις επικείμενες έντονες βροχοπτώσεις, είναι πιθανό να προκαλέσουν κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο.

Επιπλέον, έχουν διαπιστωθεί κατολισθήσεις και το φαινόμενο έγινε εντονότερο την Τετάρτη (11/1), σε διάφορα σημεία του ορεινού όγκου του Λεπετύμνου.

«Κίτρινα» σπίτια στο Μόλυβο

Σημειώνεται ότι, εννέα «κίτρινα» σπίτια «έδειξαν» οι αυτοψίες στη Μυτιλήνη μετά το σεισμό των 4,9 Ρίχτερ της 7ης Ιανουαρίου. Έγιναν έλεγχοι σε συνολικά 46 σπίτια κατά την πρώτη ημέρα των αυτοψιών.

Οι αυτοψίες των κλιμακίων της ΚΤΥΠ και της ΔΑΕΦΚ θα συνεχιστούν και σήμερα, σε κτίσματα στα χωριά Λεπέτυμνος, Άργενος και Πελόπη, ενώ παράλληλα δύο συνεργεία των μηχανικών του Δήμου, συνεχίζουν τις δικές τους αυτοψίες σε κτίσματα και σε σχολικά και άλλα δημόσια κτήρια σε όλη την επικράτεια του Δήμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ