ΕΛΛΑΔΑ

Πατρινό Καρναβάλι 2023: Στις 21 Ιανουαρίου η επίσημη τελετή έναρξης

Πατρινό Καρναβάλι 2023: Στις 21 Ιανουαρίου η επίσημη τελετή έναρξης
Βασικό δρώμενο της τελετής έναρξης αποτελεί «ιδέα και υλοποίηση του χορογράφου, Σπύρου Κουβαρά, που προτάσσει την αναγέννηση ως κεντρική ιδέα της τελετής ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή έναρξης του πατρινού καρναβαλιού στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, με τις φετινές εκδηλώσεις να ξεκινούν στις 17 Ιανουαρίου. 

Ειδικότερα, οι εκδηλώσεις θα εγκαινιαστούν με τις παραδοσιακές περιοδείες του μουσικού άρματος και του τελάλη, που θα μεταφέρουν το χαρμόσυνο μήνυμα της έναρξης στους δρόμους του κέντρου και των συνοικιών της πόλης.

Εν συνεχεία, το μεσημέρι της 21ης Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο δημαρχείο, ενώ το μεγάλο ραντεβού των καρναβαλιστών θα δοθεί το βράδυ την ίδιας ημέρας με την επίσημη τελετή έναρξης.

Στο πλαίσιο αυτό, η κοινωφελής επιχείρηση του δήμου «Καρναβάλι Πάτρας», έχει ετοιμάσει, όπως ανακοινώθηκε, «μια ξεχωριστή βραδιά με πολλά δρώμενα και εκπλήξεις, δίνοντας πρωταρχική και κεντρική θέση στην αναγέννηση, που θα είναι και το μήνυμα της μεγάλης αυτής γιορτής».

patrinokarn.jpg
Το μεσημέρι της 21ης Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο δημαρχείοΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Βασικό δρώμενο της τελετής έναρξης αποτελεί «ιδέα και υλοποίηση του χορογράφου, Σπύρου Κουβαρά, που προτάσσει την αναγέννηση ως κεντρική ιδέα της τελετής, δηλαδή μια αναγέννηση της φύσης και του πολιτισμού, μια ενεργο-ποίηση της ελπίδας, της φαντασίας και των αισθήσεων».

Ειδικότερα, ο Σπύρος Κουβαράς αναμένεται, όπως ανακοινώθηκε, «να στήσει επί σκηνής ένα «φανταστικό κήπο», δηλαδή από τον μικρότερο οργανισμό μέχρι τη μεγαλύτερη οροσειρά και από το απλό παιχνίδι των παιδιών μέχρι την κίνηση των γαλαξιών, αφού ό,τι κινείται, συμμετέχει στη ζωή».

Επιπλέον, ο χορογράφος και η ομάδα του αναμένεται να παρουσιάσουν, σύμφωνα με την κοινωφελή επιχείρηση «ένα μικτό θέαμα κίνησης, εικόνας και ήχου, στο οποίο επίγειοι και εναέριοι χορευτές, πολυεπίπεδες βιντεοπροβολές και φωτιστικές αντανακλάσεις, θα αλληλοεπιδράσουν καλειδοσκοπικά, χτίζοντας προσθετικά ένα συλλογικό ταξίδι, μια αναγεννησιακή ελεγεία για το τώρα και το αύριο του κόσμου μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ