ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Πανελλαδική απεργία στις 17 Ιανουαρίου - Καταγγελίες για το ατύχημα στο Ξυλόκαστρο

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Πανελλαδική απεργία στις 17 Ιανουαρίου - Καταγγελίες για το ατύχημα στο Ξυλόκαστρο
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ κατήγγειλε ότι τόσο η αδικοχαμένη υπάλληλος όσο και το υπόλοιπο πλήρωμα του απορριμματοφόρου «φέρεται να είναι ανασφάλιστοι, δίχως εργασιακή σχέση με τον Δήμο» ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Στην προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Τρίτη 17 Ιανουαρίου για τους εργαζόμενους στους δήμους προχώρησε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αφορμή τον τραγικό θάνατο εργαζόμενης στην καθαριότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου, μετά την πρόσκρουση αυτοκινήτου με απορριμματοφόρο.

Παράλληλα, αποφάσισε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, την ίδια ημέρα στις 10 το πρωί και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών (στο κτίριο επί της Βασ. Σοφίας) όπου θα ζητηθεί συνάντηση με τον υπουργό Μάκη Βορίδη.

Την επόμενη μέρα της απεργίας (18/1) πρόκειται να συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας προκειμένου να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις.

Τροχαίο δυστύχημα στο Ξυλόκαστρο

Σημειώνεται ότι, η υπάλληλος καθαριότητας κατέληξε νεκρή μετά από τροχαίο δυστύχημα κατά το οποίο σημειώθηκε σύγκρουση ΙΧ αυτοκινήτου με απορριμματοφόρο, το πρωί της Κυριακής (8/1) στο Ξυλόκαστρο.

Την ώρα της σύγκρουσης η γυναίκα βρισκόταν στο ανυψωτικό ώστε να αδειάσει τα σκουπίδια και αποτέλεσμα ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός της.

Η άτυχη 45χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείου Κορίνθου, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε με ελαφρά τραύματα και ο 36χρονος οδηγός του αυτοκινήτου.

Σημειώνεται ότι, το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης διενεργεί προανάκριση για να διαπιστωθεί αν ο 36χρονος του αυτοκινήτου που προσέκρουσε στο απορριμματοφόρο είχε καταναλώσει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Η εργαζόμενη ήταν ανασφάλιστη

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ κατήγγειλε ότι τόσο η αδικοχαμένη υπάλληλος όσο και το υπόλοιπο πλήρωμα του απορριμματοφόρου «φέρεται να είναι ανασφάλιστοι, δίχως εργασιακή σχέση με τον Δήμο».

Σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «εργασιακό έγκλημα» και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «στοχευμένα έχει διαλύσει κάθε ελεγκτικό μηχανισμό δημιουργώντας εν γνώση τις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

«Είναι πολιτική επιλογή της σημερινής κυβέρνησης η διάλυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.). Είναι επιλογή της κυβέρνησης η πολιτική μηδενικών ελέγχων, η ατιμωρησία και η ασυδοσία, με αποτέλεσμα να επικρατούν στις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α., με κύρια ευθύνη σημαντικής μερίδας των Δημάρχων, η ανομία», τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ