ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση του ακέφαλου πτώματος στη Νέα Μουδανιά

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση του ακέφαλου πτώματος στη Νέα Μουδανιά
ΤΡΥΨΑΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ / EUROKINISSI - Φωτογραφιά αρχείου

Δύο χρόνια μετά την ανεύρεση ενός πτώματος στα Νέα Μουδανιά, οι αρχές Ασφαλείας στη βόρεια Ελλάδα κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δράστες είναι δύο άνδρες ιρακινής καταγωγής -38 και 52 ετών- ενώ το θύμα ένας 32χρονος Ιρανός.

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να αναζητούν τις σχέσεις και τις επαφές που είχε στη χώρα το θύμα.

Η υπόθεση ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2020 όταν στο Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη ένα ακέφαλο πτώμα, χωρίς, όμως και τα άνω άκρα.

Αρχικά, οι αστυνομικοί υπέθεσαν ότι ίσως πρόκειται για κάποιο τροχαίο δυστύχημα, ερευνώντας, όμως, το χώρο που βρέθηκε το πτώμα, εντόπισαν δύο κάλυκες από πυροβόλο όπλο.

Παράλληλα, και στη νεκροψία - νεκροτομή αποκλείστηκε το ενδεχόμενο του τροχαίου.

Ο 32χρονος άνδρας, που ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, φέρεται να είχε αναπτύξει ένα δίκτυο λαθροδιακίνησης με τους δύο δράστες και μάλιστα ακόμη και την προηγούμενη μέρα της δολοφονίας διασκέδαζαν μαζί σε νυχτερινό κατάστημα της περιοχής.

Οι δράστες, όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία, μετά το έγκλημα άρπαξαν τα κινητά τηλέφωνα του θύματος και τα εξαφάνισαν ενώ σχεδίασαν ένα σενάριο για να δώσουν άλλοθι στον εαυτό τους για το επίμαχο διάστημα της δολοφονίας.

Άλλαξαν, μάλιστα, αμέσως και τα κινητά τους τηλέφωνα.
Ο δεύτερος από τους δράστες προμηθεύτηκε και εισιτήριο για να φύγει για τη χώρα του, το Ιράκ.

Έκτοτε, αγνοείται.

Οι αρχές Ασφαλείας εκτιμούν ότι το κίνητρο ήταν είτε έντονη διαφωνία μεταξύ τους για το μοίρασμα των χρημάτων από την παράνομη λαθροδιακίνηση ενώ ερευνάται και το ενδεχόμενο το κίνητρο να ήταν αντεκδίκηση από συγγενείς γυναίκας, η οποία διατηρούσε σχέση με το θύμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ