ΕΛΛΑΔΑ

Συνεργασία ΕΟΔΥ πανεπιστημίου Κρήτης για τα επιδημιολογικά δεδομένα

Συνεργασία ΕΟΔΥ πανεπιστημίου Κρήτης για τα επιδημιολογικά δεδομένα
Ο ΕΟΔΥ θα παρέχει τον εξοπλισμό, ενώ το κόστος λειτουργίας θα επιμεριστεί με το Πανεπιστήμιο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΟΔΥ

Μνημόνιο  συνεργασίας  του ΕΟΔΥ με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το  οποίο αφορά στο Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΠΕΔΥ), υπέγραψε την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Θεοκλής Ζαούτης, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του ΕΟΔΥ για ενίσχυση των Περιφερειακών Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας και συνυπογράφηκε από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργο Κοντάκη, με τον οποίο ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ είχε και προσωπική συνάντηση.

Ο κ. Ζαούτης σε δηλώσεις του επισήμανε ότι «η ενίσχυση γίνεται προσθέτοντας το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης υπό τον κ Σουρβίνο στο Εργαστήριο Κλινικής Μικροβιολογίας και Μικροβιακής Παθογένεσης της κυρίας Άννας Ψαρουλάκη για να έχουμε πλήρη κάλυψη», ενώ με τη σειρά του ο Πρύτανης κ. Κοντάκης ανέφερε ότι αντικείμενο του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας θα αποτελούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, οι πάσης φύσεως ιοί και τα μικρόβια, θέματα τροφίμων και Δημόσιας Υγείας εν γένει.

Ως προς τη λειτουργία, επισημάνθηκε ότι ο ΕΟΔΥ θα παρέχει τον εξοπλισμό, ενώ το κόστος λειτουργίας θα επιμεριστεί με το Πανεπιστήμιο.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ μετέβη στη συνέχεια στα Εργαστήρια Αναφοράς και συνομίλησε με τους επικεφαλής τους, ενώ λίγο αργότερα επισκέφθηκε την ΚΟΜΥ – Κινητή Μονάδα Υγείας Ηρακλείου του Οργανισμού, και ολοκλήρωσε το πρόγραμμά του με τη συνάντησή του, με το Διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Παπαβασιλείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ