ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός οικοδόμος στο κέντρο της Αθήνας σε εργατικό δυστύχημα

Νεκρός οικοδόμος στο κέντρο της Αθήνας σε εργατικό δυστύχημα
Νεκρός κατά τη διάρκεια εργασιών έπεσε ένας οικοδόμος στο κέντρο της Αθήνας ΙΝΤΙΜΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Εργατικό δυστύχημα, με θύμα έναν άνδρα αλβανικής καταγωγής, σημειώθηκε σε κτήριο όπου βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ομήρου, στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, ο θάνατος του οικοδόμου προήλθε από ένα κομμάτι μπετόν που αποκολλήθηκε και τον χτύπησε στο κεφάλι.

Το Συνδικάτο κάνει λόγο για παραλείψεις στα μέτρα ασφαλείας, τα οποία, όπως σημειώνει, αν είχαν ληφθεί, το θύμα θα είχε σωθεί.

«Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια και τη στήριξή μας στην οικογένεια, στους συγγενείς και στους φίλους του συναδέλφου μας Ελτιόν Γκίκα, που έχασε σήμερα τη ζωή του πηγαίνοντας για το μεροκάματο στο εργοτάξιο κατασκευής κτιρίου της ΕΧΙΝΟΣ που θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο, επί της οδού Ομήρου και Ακαδημίας στο κέντρο της Αθήνας.

Από την πρώτη στιγμή που ενημερωθήκαμε, βρέθηκε εκεί αντιπροσωπεία του Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας μας, όπου διαπιστώθηκε η έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Το δυστύχημα θα είχε αποφευχθεί εάν τα φρεάτια του ασανσέρ ήταν πλήρως κλειστά, εφόσον σε αυτό το σημείο ρίχνονται τα μπάζα από τους πάνω ορόφους και καταλήγουν στο ισόγειο, ενώ το χωνί που υπάρχει στον 8ο όροφο φτάνει μέχρι τον 4ο», αναφέρει το Συνδικάτο για το περιστατικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ