ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Συνελήφθη δέκα χρόνια μετά για βιασμό από την Interpol

Ρέθυμνο: Συνελήφθη δέκα χρόνια μετά για βιασμό από την Interpol
Το συμβάν εκτυλίσσεται πριν από περίπου 10 χρόνια, τον Οκτώβριο του 2011 στο Ρέθυμνο με τα δυο πρόσωπα της υπόθεσης να έχουν έρθει στην Κρήτη από το εξωτερικό AP Photo

Συνελήφθη στο εξωτερικό, από την Interpol, ένας άνδρας, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό μίας γυναίκας στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Η γυναίκα είχε καταγγείλει το συμβάν το 2011, ωστόσο οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τον δράστη το 2022, δηλαδή δέκα χρόνια μετά

Το χρονικό της υπόθεσης

Το συμβάν εκτυλίσσεται πριν από περίπου 10 χρόνια, τον Οκτώβριο του 2011 στο Ρέθυμνο με τα δυο πρόσωπα της υπόθεσης να έχουν έρθει στην Κρήτη από το εξωτερικό.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr, το φερόμενο ως θύμα με καταγωγή από τη Δανία βρισκόταν εκείνη τη περίοδο στο Ρέθυμνο για διακοπές. Παράλληλα τις ίδιες μέρες ο κατηγορούμενος, παίχτης ομάδας μπάσκετ από τις ΗΠΑ, βρισκόταν στο Ρέθυμνο για να συμμετάσχει σε αγώνες με την ομάδα του.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε το φερόμενο ως θύμα στις αστυνομικές αρχές , ένα βράδυ ενώ βρισκόταν στην πόλη του Ρεθύμνου έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ την πλησίασε ο φερόμενος ως δράστης και στη συνέχεια την οδήγησε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του όπου, σύμφωνα με την καταγγελία προχώρησε στον βιασμό της.

Η γυναίκα μετέβη στις αστυνομικές αρχές και κατήγγειλε στο περαστικό περιγράφοντας τον δράστη της επίθεσης ως ένα άντρα ψηλό και γεροδεμένο χωρίς ωστόσο, όπως ανέφερε, να τον γνωρίζει.

Στο μεταξύ ο κατηγορούμενος επέστρεψε στις ΗΠΑ, όπως ήταν προγραμματισμένο μαζί με την ομάδα του.

Μετά την καταγγελία της τουρίστριας , οι αρχές έκριναν ως ύποπτο των κατηγορούμενο και έτσι εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης το οποίο εκκρεμούσε μέχρι πρότινος.

Μέσα στο 2022 η Interpol κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει τον κατηγορούμενο, τον οποίον στην συνέχεια εξέδωσε στις ελληνικές αρχές.

Ο φερόμενος ως δράστης βρέθηκε μετά από δέκα χρόνια στις φυλακές Τριπόλεως όπου και παραμένει μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση του.

Ο επίλογος της υπόθεσης αναμένεται να δοθεί τις επόμενες μέρες στις δικαστικές αίθουσες των Χανίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ