ΕΛΛΑΔΑ

Πέτρος Φιλιππίδης: Ζήτησε να απολογηθεί συμπληρωματικά

Πέτρος Φιλιππίδης: Ζήτησε να απολογηθεί συμπληρωματικά
Το δικαστήριο βρίσκεται σε διάσκεψη προκειμένου να αποφασίσει αν θα κάνει δεκτό το αίτημά του ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Λίγο πριν ξεκινήσει την αγόρευσή της η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας Στέλλα Στόγια στη δίκη με κατηγορούμενο τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο κατηγορούμενος μέσω της συνηγόρου του Κικής Πακιρτζίδου ζήτησε να απολογηθεί συμπληρωματικά για την υπόθεση.

Όπως είπε η δικηγόρος μόλις χθες περιήλθαν σε γνώση του κάποια νέα έγγραφα τα οποία ο κ. Φιλιππίδης θέλει να κάνει χρησιμοποιήσει.

Το δικαστήριο βρίσκεται σε διάσκεψη προκειμένου να αποφασίσει αν θα κάνει δεκτό το αίτημά του.

Σήμερα η εισαγγελική κρίση

Μετά από δέκα μήνες δίκη για πράξεις σεξουαλικής βίας σε βάρος τριών συναδέλφων του, ο Πέτρος Φιλιππίδης ήταν προγραμματισμένο να ακούσει σήμερα την κρίση της Εισαγγελέως της Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ο γνωστός στο ευρύ κοινό για τις ερμηνείες του σε κωμικούς ρόλους κατηγορούμενος μετά από μία μαραθώνια απολογία που έδωσε ενώπιον των δικαστών την Δευτέρα, σήμερα θα βρεθεί ένα ακόμη βήμα πριν το τέλος της διαδικασίας που θα σφραγιστεί με την ετυμηγορία του δικαστηρίου για το αν είναι ή όχι ένοχος για όσα κατήγγειλαν σε βάρος του οι τρεις ηθοποιοί που τον έφεραν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Η δίκη ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο με τον ηθοποιό να μετάγεται από την φυλακή στο εδώλιο, καθώς τον Ιούλιο του 2021 είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση, η οποία αφορά βιασμό, αλλά και δύο απόπειρες βιασμού. Στην πορεία της δίκης, ήταν το ΜΟΔ που τον περασμένο Ιούλιο αποφάσισε ομόφωνα ότι θιασάρχης μπορεί να βγει από την φυλακή και του επέβαλε περιοριστικούς όρους. Στην πρόταση της για την έξοδο του ηθοποιού από την φυλακή, η Εισαγγελέας είχε αναφέρει πως δεν θεωρεί πως ο κατηγορούμενος, για έναν βιασμό κατ' εξακολούθηση και δύο απόπειρες βιασμού κατά τριών συναδέλφων του, παραμένει επικίνδυνος για την διάπραξη νέων αδικημάτων. Είχε αιτιολογήσει μάλιστα αυτή την άποψη της, επισημαίνοντας ότι ο θιασάρχης "είναι ανεπιθύμητος στον τόπο δράσης του, δηλαδή σε θεατρικούς χώρους" και επιπλέον ότι πλέον οι συνεργάτιδες του είναι ενημερωμένες για όσα του καταλογίζονται και επομένως σε θέση να προφυλαχθούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ