ΕΛΛΑΔΑ

Ενισχύονται με δύο ασθενοφόρα τα Κέντρα Υγείας Ίου και Ρόδου

Ενισχύονται με δύο ασθενοφόρα τα Κέντρα Υγείας Ίου και Ρόδου
Δύο ασθενοφόρα μικρού όγκου παραδόθηκαν στην 2η ΔΥΠΕ για Ίο και Ρόδο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ / Υπουργείο Υγείας

Στην τελετή παράδοσης δύο ασθενοφόρων μικρού όγκου από το Ίδρυμα Ευγενίδου στην 2η ΔΥΠΕ για Ίο και Ρόδο, παρέστησαν σήμερα Παρασκευή (13/1), ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Πρόκειται για δωρεά δύο ασθενοφόρων μικρού όγκου ύψους 117.120 ευρώ για να ενισχυθούν το Κέντρο Υγείας Ίου και το Κέντρο Υγείας στο Γενάδι της Ρόδου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης και ο Διοικητής του Ιδρύματος, τ. Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Ιωάννης Γκόλιας, ο διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός οι βουλευτές Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας και Γιάννης Βρούτσης και οι δήμαρχοι Ίου Γκίκας Γκίκας και ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε:

«Είναι σημαντική η προσφορά αυτή για τα νησιά μας και ευχαριστούμε για τη δωρεά των δύο ασθενοφόρων.

Με πρωτοβουλίες που ψηφίσαμε το προηγούμενο διάστημα δίνουμε κίνητρα κυρίως τους θερινούς μήνες να έχουμε παραπάνω προσωπικό προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες.

Υπάρχει και η ιδιαιτερότητα του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού όπου έχουμε δεσμεύσει πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το ΕΣΠΑ.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Ευγενίδη γιατί τα χρήματα που δίνονται από δωρεές είναι χρήματά που γυρίζουν πίσω στην κοινωνία.

Είναι δωρεές που έχουμε πλήρη εξάρτηση με την διακομιδή του ασθενούς. Επεξεργαζόμαστε ένα ευρύτερο πλαίσιο για να έχουμε ένα άρτιο σύστημα αεροδιακομιδών από τα νησιά μας με περισσότερα ελικόπτερα και σταθμούς που θα το παρουσιάσουμε άμεσα».

Σε Ίο και Ρόδο παραδόθηκαν τα ασθενοφόραΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ / Υπουργείο Υγείας

Από την πλευρά της η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα τόνισε:

«Το ίδρυμα Ευγενίδου προσέφερε και προσφέρει υπηρεσίες υγείας, χωρίς καν να του το ζητήσουν. Στην Υγεία, στην πανδημία, στο "Σωτηρία" ο Λεωνίδας Ευγενίδης προσφέρθηκε από μόνος του την περίοδο του κορωνοϊού και έκανε πολύ μεγάλες χορηγίες, όπως και στο Αττικό και πολλά νοσοκομεία.

Τώρα για τα νησιά: Η Ελλάδα έχει αυτό το μεγάλο δώρο του Θεού, τα νησιά και το θέμα είναι πώς φροντίζουμε να έχουμε καλές υπηρεσίες υγείας και υγειονομικό προσωπικό.

Στο Υπουργείο, πήραμε αυτά τα χρόνια σημαντικές πρωτοβουλίες.

Φροντίζουμε, συνεργαζόμενοι με όλους, με τους Δήμους και με τους ξενοδόχους, για τη φιλοξενία των υγειονομικών, όποτε χρειάζεται να μετακινούνται.

Δίνουμε τη δυνατότητα στους γιατρούς, νοσηλευτές και τεχνολόγους, διπλασιάζοντας τον μισθό να πηγαίνουν το καλοκαίρι στα νησιά, για να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας. Και το ίδιο μπορούμε να κάνουμε με τα ασθενοφόρα, διαθέτοντας μεγαλύτερη ευελιξία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, για να καλύψουμε τον πληθυσμό τόσο τον χειμώνα, όσο και το καλοκαίρι που έχουμε περισσότερες ανάγκες.

Θεωρούμε κεφαλαιώδη θέματα την ασφαλή αντιμετώπιση τόσο των χρονίων όσο και των Επειγόντων περιστατικών καθώς και τις ασφαλείς διακομιδές σε κάθε μέρος, για να έχει ο κάθε πολίτης τις υπηρεσίες υγείας που χρειάζεται.

Ευχαριστούμε πολύ τον Λεωνίδα Ευγενίδη για τη δωρεά».

Στο Υπουργείο, πήραμε αυτά τα χρόνια σημαντικές πρωτοβουλίες ανέφερε η κ. ΓκάγκαΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ / Υπουργείο Υγείας

Εξάλλου, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης:

«Η σημερινή μας δωρεά νιώθουμε ότι είναι μία υποχρέωση που έχουμε προς την ελληνική κοινωνία. Το Ίδρυμα Ευγενίδη, ενώ έχει ως κύριο σκοπό λειτουργίας και δράσης του την τεχνική, επιστημονική και επαγγελματική εκπαίδευση, διαχρονικά όταν υπήρχαν σοβαρές δυσκολίες και κρίσεις στην πατρίδα μας ήταν παρόν.

Όπως η αθόρυβη και μεγάλη προσφορά του Ευγένιου Ευγενίδη στους σεισμούς της Ζακύνθου, ή η δωρεά των 3.000.000 δολαρίων του Νικόλαου Βερνίκου - Ευγενίδη στους σεισμούς του 1999. Με το ξέσπασμα της πανδημίας έχουμε χορηγήσει άμεσα και έμμεσα πάνω από 1.5 εκ ευρώ σε δράσεις.

Δεν σταματήσαμε όμως εκεί. Θεωρήσαμε υποχρέωσή μας, να προσφέρουμε και στη Δημόσια Υγείας, με ένα πρόγραμμα στοχευμένων δωρεών στα νοσοκομεία Σωτηρία, Αττικόν και Παίδων και όχι μόνο. Εκτιμήσαμε ότι ειδικά αυτές τις στιγμές θα έπρεπε να ενισχυθούν τα νησιά μας και να στηρίξουμε την νησιωτικότητα.

Είμαι νησιώτης, είμαι Κυκλαδίτης και γνωρίζω πάρα πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας. Η δωρεά ενός ασθενοφόρου στην Ίο, είναι αποτέλεσμα της άψογης συνεργασίας μας με το Κέντρο Υγείας της Ίου, ενός νησιού όπου κατά τους καλοκαιρινές μήνες εικοσαπλασιάζεται ο πληθυσμός του.

Ταυτόχρονα η καθοριστική συμβολή του διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, του κ. Χρήστου Ροϊλού όπου μας επισήμανε τις τεράστιες ελλείψεις σε ασθενοφόρο στη Νότια Ρόδο, μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι η δωρεά αυτή έχει μεγάλο αντίκρισμα. Είμαστε σίγουροι ότι αυτές οι πράξεις θα πιάσουν τόπο, με ολιστικό τρόπο».

Είμαι νησιώτης, είμαι Κυκλαδίτης και γνωρίζω πάρα πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας, ανέφερε ο κ. ΔημητριάδηςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ / Υπουργείο Υγείας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ