ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Εκτός ελέγχου ο Γιάννης Λαγός - Στις 18/1 καταθέτει η σύντροφος του Φύσσα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Εκτός ελέγχου ο Γιάννης Λαγός - Στις 18/1 καταθέτει η σύντροφος του Φύσσα
Ο Γιάννης Λαγός εκτόξευσε εναντίον της Μάγδας Φύσσα χυδαίες εκφράσεις όπως «είσαι επάγγελμα Μάγδα Φύσσα, άντε γ..» ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Για πρώτη φορά, στις 18 Ιανουαρίου 2023 η σύντροφος του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα, θα καταθέσει ως μάρτυρας στη δευτεροβάθμια δίκη για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, η οποία διεξάγεται ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Στο πρωτόδικο δικαστήριο η συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία ήταν μαζί με τον Παύλο Φύσσα τη στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας του, παρότι είχε κληθεί, δεν είχε εντοπιστεί ως αγνώστου διαμονής.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Παρασκευής (13/1) του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σημειώθηκε ένταση όταν ο κατηγορούμενος Γιάννης Λαγός επιτέθηκε φραστικά στη μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, όταν η τελευταία ζήτησε να σταματήσουν να αποκαλούν τον γιο της «μακαρίτη» καθώς όπως είπε με συναισθηματική φόρτιση: «έχει δολοφονηθεί».

Τότε ο Γιάννης Λαγός εκτόξευσε εναντίον της χυδαίες εκφράσεις όπως «είσαι επάγγελμα Μάγδα Φύσσα, άντε γ..» με τη Μάγδα Φύσσα να του απαντά: «τόσο πολύ στεναχωριέστε για τις μανούλες;».

Ο Γιάννης Λαγός δεν σταμάτησε όμως να υβρίζει ακόμα και όταν οι αστυνομικοί τον τραβούσαν, βάζοντας του χειροπέδες από το εδώλιο. Το κοινό από την πλευρά των θυμάτων της Χρυσής Αυγής φωναζε «δολοφόνοι» ο Γιάννης Λαγός φώναζε «αντε γεια ρε».

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση κατέθεσε η Δήμητρα Ζώρζου, αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Η μάρτυρας περιέγραψε πως ομάδα «μαυροφορεμένων με ρόπαλα» κυνηγούσαν τον Φύσσα και ότι τον χτύπησαν κάποιοι εξ αυτών στην πλάτη. Είδε επίσης όπως κατέθεσε να σπεύδει στο σημείο το αυτοκίνητο του Ρουπακιά και να βγαίνει εκείνος από μέσα. Η μάρτυρας είπε πως ο καταδικασμένος για την δολοφονία, πλησίασε προς τον μουσικό ο οποίος είχε βρεθεί σε ένα κλοιό «να τον αγκαλιάζει και να γυρίζει στο αμάξι». Όπως είπε «την ώρα που πάει να μπει εμφανίζονται δύο αστυνομικοί που πάνε στον Παύλο και εκείνος τους φωνάζει «πιάστε τον, με μαχαίρωσε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ