Θεσσαλονίκη: Τελεσίδικα ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση φοιτητριών ο επίκουρος καθηγητής μαιευτικής
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό για σεξουαλική κακοποίηση φοιτητριών ο επίκουρος καθηγητής μαιευτικής του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων τού επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 24 μηνών, με τριετή αναστολή, κρίνοντάς τον ένοχο για κατάχρηση σε γενετήσια πράξη εις βάρος των δύο καταγγελλουσών.
Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα GRTimes, το Eφετείο δέχτηκε και το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς.
Σε πρώτο βαθμό, ο γιατρός καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, με τριετή αναστολή, ενώ του είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.
Με βάση το κατηγορητήριο, ο γυναικολόγος καλούσε τις φοιτήτριες στο προσωπικό του ιατρείο για δωρεάν εξέταση και τις παρενοχλούσε σεξουαλικά.
Την ίδια ώρα, προσπαθούσε να εξαγοράσει τη σιωπή των θυμάτων τους, εκβιάζοντάς ή απειλώντας τις γυναίκες αλλά και υποσχόμενος επαγγελματική αποκατάσταση.
SPONSORED
Είδος πολυτελείας τα κεράσια - Από 9 ευρώ έως 17 ευρώ το κιλό
04:00
Πανελλήνιες 2026: Ποιοι μαθητές παίρνουν επίδομα 350 ευρώ - Ποια τα δικαιολογητικά
03:00
«Ανακαινίζω - Νοικιάζω»: Επιδότηση έως 95% – Ποιοι κερδίζουν έως 36.000 ευρώ
02:00
Eκπρόθεσμες δηλώσεις: Πότε διαγράφεται το πρόστιμο - Ποιοι θα λάβουν αναδρομικά επιστροφή
01:00