ΕΛΛΑΔΑ

Λιγότερες εξετάσεις και ώρες διδασκαλίας για μαθητές Γυμνασίου

Λιγότερες εξετάσεις και ώρες διδασκαλίας για μαθητές Γυμνασίου
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ

Λιγότερες εξετάσεις και ώρες διδασκαλίας που δεν θα ξεπερνούν τις 32 την εβδομάδα θα έχουν από τη νέα σχολική χρονιά οι μαθητές του Γυμνασίου.

Παράλληλα θα μειωθεί κατά μια ώρα η διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών και της Ερευνητικής Εργασίας ενώ παραμένει αδιευκρίνιστο το τί θα γίνει με τη διδασκαλία των Θρησκευτικών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, ο υπουργός Παιδείας συναντήθηκε με τους εκπαιδευτικούς την Παρασκευή στους οποίους και υπογράμμισε ότι θα περιοριστεί η διδακτέα ύλη σε όλες τις τάξεις του γυμνασίου, κάτι που θα συντελεστεί με την άρση επικαλύψεων και την αφαίρεση όσων ενοτήτων κρίνονται περιττές.

Αναφορικά με τις εξετάσεις ο κ. Φίλης επέμεινε ότι θα πρέπει να μειωθούν και να περιοριστούν σε ορισμένα μαθήματα τα οποία όμως δεν ξεκαθάρισε ποια θα είναι.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της "ανακούφισης" των παιδιών από το σχολικό πρόγραμμα, το υπουργείο Παιδείας μελετά το ενδεχόμενο να μην διεξάγονται εξετάσεις στα λεγόμενα "δευτερεύοντα" μαθήματα και να ισχύει μια περιγραφική αξιολόγηση των παιδιών που θα αφορά τη συμμετοχή τους στο μάθημα, την κατανόηση του μαθήματος, την αναγνωστική ικανότητα κ.α.

Σημειώνεται στο δημοσίευμα ότι το σύστημα αυτό της περιγραφικής αξιολόγησης θα εφαρμοστεί πιλοτικά από τη νέα χρονιά και εφόσον τα αποτελέσματα είναι θετικά, τότε πιθανότατα θα γενικευτεί την επόμενη χρονιά σε όλα τα μαθήματα.

Μάλιστα, στις σκέψεις των στελεχών του υπουργείου φαίνεται πως είναι η σταδιακή κατάργηση των προαγωγικών εξετάσεων στο Γυμνάσιο, κάτι που όμως θα πρέπει να μελετηθεί και συνεπώς δεν θα μπορέσει να εφαρμοστεί από την επόμενη σχολική περίοδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ