ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη ντράμερ: «Έβαλε τα δάχτυλά του στο μαγιό μου» κατέθεσε η πρώτη καταγγέλλουσα - Άλλα 8 κορίτσια

Δίκη ντράμερ: «Έβαλε τα δάχτυλά του στο μαγιό μου» κατέθεσε η πρώτη καταγγέλλουσα - Άλλα 8 κορίτσια
Όπως εξιστόρησε η μάρτυρας ο κατηγορούμενος «χούφτωνε» εκείνη καθώς και αλλά ανήλικα μέσα στη θάλασσα, κάτι που είχε αντιληφθεί ένα αγόρι της παρέας EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ (Φωτογραφία αρχείου)

Την τραυματική εμπειρία που έζησε στα χέρια του πρώην ντράμερ των «Πυξ Λαξ», Γιώργου Γιαννόπουλου, ο οποίος κατηγορείται για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση την περίοδο 2007-2015 περιέγραψε σήμερα ενώπιον δικαστών και ενόρκων η μία από τις τέσσερις καταγγέλλουσες.

Η μάρτυρας καταθέτοντας στη δίκη που ξεκίνησε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ύστερα από συνεχείς αναβολές και διακοπές, έκανε λόγο για ακόμα 8 ανήλικα κορίτσια, τα οποία σύμφωνα με την κατάθεση της παρενοχλήθηκαν την ίδια περίοδο με εκείνη απο τον κατηγορούμενο, σε κάμπινγκ του Νομού Ηλείας όπου παραθέριζαν.

Όπως εξιστόρησε η μάρτυρας ο κατηγορούμενος «χούφτωνε» εκείνη καθώς και αλλά ανήλικα μέσα στη θάλασσα, κάτι που είχε αντιληφθεί ένα αγόρι της παρέας, το οποίο είχε εκφράσει τον εκνευρισμό του.

Περιγράφοντας το περιστατικό στη θάλασσα, η μάρτυρας υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος άγγιζε τα παιδιά στα γεννητικά όργανα. Αρχικά «δεν το θεωρήσαμε αρκετά βαρύ γιατί αναρωτιόμασταν αν ήταν αυτό που καταλάβαμε. Ήταν πολύ άβολο αναρωτιόμουν αν έγινε μόνο σε μένα», είπε και συμπλήρωσε πως ο κατηγορούμενος ανέβαζε τα κοριτσάκια στην πλάτη του για να παίξουν κοκορομαχίες και έτσι έπιανε τα γεννητικά όργανα και τους γλουτούς τους.

Υπεράσπιση: Δεν έπρεπε κάπου να στηρίξει το βαρος;

Μάρτυρας: Έπρεπε να στηρίξει στο αιδίο μου; Είχε τα βάλει τα δάχτυλα του μέσα από το μαγιό μου και τα κουνούσε.

«Περίμενα να με βουτήξει στη θάλασσα. Την ώρα που με έπιασε τα χέρια του ήταν ανάμεσα στον ποπό και τον γλουτό μου. Τα δάχτυλα του μπήκαν μέσα από το μαγιό μου και άρχισε να τα ανοιγοκλείνει. Μιλούσε στα άλλα κορίτσια και έλεγε ελάτε να παίξουμε κοκορομαχίες. Όση ώρα μιλούσε συνέχιζε την κίνηση με τα δάχτυλα του. Μετά με πέταξε στη θάλασσα», είπε η μάρτυρας.

Υπεράσπιση: Μιλούσε στα άλλα παιδιά και τους έλεγε να παίξουν κοκορομαχίες για να κερδίσει χρόνο;

Μάρτυρας: Ναι γιατί είχε ξανά ρωτήσει και είχαν πει οχι.

Υπεράσπιση: Το είπατε σε κάποιον; Το είπατε στις κόρες του;

Μάρτυρας: Στις κόρες του όχι δεν είχαμε πει. Προσωπικά δεν ένιωθα καλά να το πω γιατί είχε κολλήσει στο μυαλό μου ότι κάνει το ίδιο στις κόρες του.

Απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις της υπεράσπισης σχετικά με το γιατί δεν είπε κάτι στον ίδιο τον κατηγορούμενο, η μάρτυρας ξεσπώντας σε λυγμούς απάντησε «νομίζετε ότι εγώ που ήμουν τόσο δα παιδάκι θα πήγαινα σε αυτόν που είναι τόσος (σ.σ. δείχνει για το μέγεθος) και θα έλεγα συγγνώμη κύριε Γιώργο μην μας χουφτώνετε;»

Η ίδια εξήγησε ότι δεν το είπε ούτε στην οικογένεια της, καθώς ένιωθε φόβο και ντροπή. «Δεν το είπα στον πατέρα μου με τον οποίο δεν έχω καν σχέσεις τώρα, γιατί δεν ήθελα. Φοβόμουν. Αν του έλεγα για τις φίλες μου θα ρωτούσε για μένα και θα έπρεπε να πω ψέματα», είπε η μάρτυρας τονίζοντας αρκετές φορές το γεγονός ότι λόγω της μικρής κοινωνίας στην οποία είχε μεγαλώσει αδυνατούσε να μιλήσει.

Στη δικαστική αίθουσα δημιουργήθηκε ένταση η οποία οδήγησε σε ολιγόλεπτη διακοπή προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα, όταν η μάρτυρας δέχτηκε βροχή ερωτήσεων σε έντονο ύφος από την πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορουμένου προκαλώντας την άμεση αντίδραση του συνηγόρου των καταγγελλουσών Π. Παπαϊωάννου κάνοντας λόγο για victim blaming.

Αναφερόμενη, στο δεύτερο περιστατικό παρενόχλησης που έχει καταγγείλει η μάρτυρας κατά τη διάρκεια προβολής ταινίας η ίδια ξεσπώντας πάλι σε κλάματα κατέθεσε: «Ήμουν πάρα πολύ φοβισμένη ένιωθα σαν αρνί που πάει για σφαγή. (...) Σε όλη τη διάρκεια της ταινίας μου έπιανε το στήθος. Ήταν πιάσιμο και ζούπηγμα. Μου έπιανε τη ρώγα και την τσιμπούσε».

Υπεράσπιση: Γιατί δεν φύγατε ;

Μάρτυρας: Για να μην παραδεχτώ ότι μου συμβαίνει.

Σημειώνεται ότι ο 69χρονος κατηγορούμενος εκτός από τη δίκη αυτή, που αφορά σε 4 υποθέσεις κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκων, δικάζεται ταυτόχρονα σε δεύτερο βαθμό για μια ακόμη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου, για την οποία έχει καταδικαστεί σε 12 έτη κάθειρξη με αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ