ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Πανελλαδική 24ωρη απεργία στους δήμους για τον θάνατο εργαζόμενης στο Ξυλόκαστρο

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Πανελλαδική 24ωρη απεργία στους δήμους για τον θάνατο εργαζόμενης στο Ξυλόκαστρο
Αναμένεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας (ώρα 10:00 π.μ.), έξω από το Υπουργείο Εργασίας κι έπειτα θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών Eurokinissi /Αρχείο

Κινητοποιήσεις αναμένονται σήμερα Τρίτη, 17 Ιανουαρίου, στους δήμους όλης της χώρας με αφορμή την 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τον θανάσιμο τραυματισμό της 45χρονης εργαζόμενης στην καθαριότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Την ίδια ώρα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας (ώρα 10:00 π.μ.), έξω από το Υπουργείο Εργασίας κι έπειτα θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ πρόκειται να ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό κ. Βορίδη.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι: «Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) αποφάσισε την διεξαγωγή 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας για την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023 και καλεί τους εργαζόμενους όλων των Δήμων της χώρας να λάβουν μέρος αγωνιστικά και δυναμικά, προκειμένου να καταδικάσουν, αφενός την άκρως επικίνδυνη απαξίωση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την κυβέρνηση και τους Αιρετούς και αφετέρου την εγκληματική αδιαφορία στη λήψη των απαιτούμενων μέτρων για την αποφυγή των Εργατικών Ατυχημάτων και την απώλεια ανθρώπινων ζωών».

Την Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023, έχει αποφασιστεί συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με θέμα συζήτησης την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως επίσης και την λήψη περαιτέρω αποφάσεων.

Νεκρή υπάλληλος καθαριότητας

Τραγικό θάνατο βρήκε μία γυναίκα εργαζόμενη στην καθαριότητα του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης το πρωί της Κυριακής (8/01) στο Κάτω Πιτσά, λόγω τροχαίου.

Σύμφωνα με το Korinthostv.gr, το τροχαίο έγινε όταν λίγο μετά τις 6.30 οι υπάλληλοι στην καθαριότητα με το δημοτικό όχημα πραγματοποιούσαν αποκομιδή απορριμμάτων στο Κάτω Πιτσά στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών.

Ένα αυτοκίνητο υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, προσέκρουσε με ταχύτητα πάνω στο απορριμματοφόρο και χτύπησε τη γυναίκα υπάλληλο του Δήμου που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο ανυψωτικό ώστε να αδειάσει τα σκουπίδια.

Η άτυχη γυναίκα διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείου Κορίνθου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό της. Ο οδηγός του Ι.Χ. τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο της Κορίνθου.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ