ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Οι γονείς του πιλότου διεκδικούν την επιμέλεια της μικρής Λυδίας

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Οι γονείς του πιλότου διεκδικούν την επιμέλεια της μικρής Λυδίας
Ο πατέρας της άτυχης Καρολάιν, ο οποίος κατηγόρησε τον προφυλακισμένο για εμπλοκή σε συμμορία ναρκωτικών Eurokinissi / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Κεκλεισμένων των θυρών συζητήθηκαν σήμερα οι αιτήσεις της Σούζαν Κράουτς, μητέρας της δολοφονηθείσας Καρολάιν στα Γλυκά Νερά και των γονέων του καταδικασμένου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τον προσδιορισμό του τόπου διαμονής της μικρής Λυδίας.

Ειδικότερα, η μητέρα της Καρολάιν, η οποία ζει με την ανήλικη εγγονή της στις Φιλιππίνες και στην οποία είχε ανατεθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια, με την αίτησή της ζητά την αλλαγή των ωρών και του τρόπου επικοινωνίας της μικρής με τους παππούδες από την πλευρά του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, εξαιτίας της μετοίκησης του παιδιού και της ίδιας στις Φιλιππίνες.

Από την άλλη οι γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ζητούν να αφαιρεθεί η επιμέλεια του παιδιού από τους γονείς της Καρολάιν και να δοθεί στους ίδιους.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας εξετάστηκαν ως μάρτυρες η ψυχίατρος Άλκηστις Ηγουμενάκη, η οποία είχε καταθέσει και ως μάρτυρας στη δίκη για τη δολοφονία της Κάρολαιν για το προφίλ του κατηγορουμένου ενώ από την πλευρά των γονέων του κατέθεσε μία καθηγήτρια του πιλότου.

Ο δικηγόρος της μητέρας της Καρολάιν, Θανάσης Χαρμάνης τόνισε μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης πως «το δικαστήριο να αποφανθεί αν θα συνεχίσει το παιδί να ζει στο άνετο και ζεστό περιβάλλον της οικογένειας της Καρολάιν με τα ξαδελφάκια της ή θα επιστρέψει εδώ».

Από την πλευρά του, ο κ. Σκόρδας, νομικός παραστάτης των γονέων του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, δήλωσε: «Το δικαστήριο θα αποφανθεί αν το παιδί πρέπει να μεγαλώσει στην Ελλάδα με όλους τους παππούδες του ή στο άγνωστο περιβάλλον στις Φιλιππίνες. Υπάρχει παράβαση απόφασης. Οι παππούδες το έμαθαν από την τηλεόραση. Παραβιάζεται η απόφαση στο σκέλος της επικοινωνίας. Αν παρέμενε το παιδί στην Αλόννησο δεν θα προχωρούσαν σε τέτοια κίνηση. Βασικός σκοπός είναι να επιστρέψει το παιδί στην Ελλάδα».

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του.

«Εμπλεκόταν σε συμμορία ναρκωτικών»

Νωρίτερα σε μια νέα καταγγελία για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο προχώρησε ο πατέρας της άτυχης Καρολάιν, ο οποίος κατηγόρησε τον προφυλακισμένο για εμπλοκή σε συμμορία ναρκωτικών.

Προ ημερών ο πατέρας της Καρολάιν, Ντέιβιντ Κράουτς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα κίνητρα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου αλλά και στην πρόθεση της οικογένειας να μην υπάρχει επαφή των γονιών του γυναικοκτόνου με τη μικρή Λυδία.

Ειδικότερα, ο Ντέιβιντ Κράουτς, δήλωσε ότι:

«Ξέρετε ότι εμπλεκόταν σε συμμορία ναρκωτικών; Υπήρχε ένα εστιατόριο στο οποίο ο Μπάμπης και η Καρολάιν συνήθιζαν να πηγαίνουν. Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου εμπλεκόταν με ναρκωτικά και είπε στον Μπάμπη ότι αυτός και η συμμορία με την οποία ήταν μπλεγμένος χρειάζονταν έναν πιλότο ελικοπτέρου για να φέρει και να μεταφέρει ναρκωτικά».

«Θα ήταν γελοίο να μένει με τους γονείς του άνδρα που σκότωσε τη μητέρα της»

Συμπλήρωσε δε, ότι «έτσι, επρόκειτο για μία δουλειά για την οποία θα τον πλήρωναν πολλά χρήματα. Ελαβα ένα γράμμα από τον Μπάμπη που μου εξηγούσε τι συνέβη», ενώ πρόσθεσε ότι «όταν το είπε στην κόρη μου, που είναι ένας πολύ έντιμος άνθρωπος του είπε πως θα πάρει το παιδί και θα φύγει. Εκείνος, όπως μου έγραψε, - ήταν τόσο χαζός -πήγε και τους είπε πως δεν θα το κάνει γιατί η γυναίκα του θα τον εγκαταλείψει. Τότε εκείνοι του είπαν πως πρέπει να τελειώνει μαζί της και πως δεν θα έπρεπε να το ξέρει κανείς και έτσι, με βάση τα όσα μου έγραψε ο ίδιος ο συζυγοκτόνος, αποφάσισε να τη σκοτώσει ο ίδιος για να μην την σκοτώσει η συμμορία με τα ναρκωτικά» αποκάλυψε ο κ. Κράουτς.

Επιπλέον, ο πατέρας της Καρολάιν, αναφερόμενος στην επιμέλεια της μικρής ανέφερε ότι «θα ήταν γελοίο να μένει με τους γονείς του άνδρα που σκότωσε τη μητέρα της. Είναι ένα πολύ γλυκό πλάσμα και μου θυμίζει τη μητέρα της».

Αποκάλυψε, μάλιστα, πως «η Λυδία όταν ερχόντουσαν και την έβλεπαν οι πατρικοί παππούδες ρώταγε ποιοι είναι αυτοί, όμως είναι πολύ σκληρό να της πεις ποιοι είναι πραγματικά, το παιδί δεν γνωρίζει ακόμη ότι η μητέρα της έχει δολοφονηθεί και αναρωτιέται γιατί δεν είχε κι εκείνη μαμα όταν ήρθε εδώ, όπως έχουν όλα τα παιδάκια».

Αναφερόμενος στο γυναικοκτόνο της κόρης του, δήλωσε πως «ήταν ένας άνδρας δειλός, πράγμα που φαίνεται και από το γεγονός ότι την σκότωσε την ώρα που η Καρολάιν κοιμόταν».

Σημείωσε επίσης, σχολιάζοντας το οικόπεδο που αγόρασε ο καθ' ομολογίαν δράστης «η Καρολάιν μου είχε ζητήσει χρήματα για να αγοράσουν ένα οικόπεδο που στοίχιζε 70.000 ευρώ. Τα 35.000 ευρώ της τα έδωσα εγώ και τα υπόλοιπα 35.000 ευρώ της τα έδωσε η μητέρα της, όμως ο Μπάμπης της πήρε τα χρήματα και το αγόρασε στο όνομά του, αν το πιστεύετε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ