ΕΛΛΑΔΑ

Επιθεώρηση Εργασίας: Παρέμβαση για καταβολή δώρου Χριστουγέννων σε 1.186 εργαζόμενους

Επιθεώρηση Εργασίας: Παρέμβαση για καταβολή δώρου Χριστουγέννων σε 1.186 εργαζόμενους
Συνολικά υποβλήθηκαν 612 καταγγελίες για τη μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων σε 2.131 εργαζόμενους, σύμφωνα με την Επιθεώρηση Εργασίας ΑΠΕ/ΜΠΕ

Συνολικά υποβλήθηκαν 612 καταγγελίες για τη μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων σε 2.131 εργαζόμενους, σύμφωνα με την Επιθεώρηση Εργασίας.

Όπως έγινε γνωστό, έπειτα από παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας, 232 επιχειρήσεις κατέβαλαν σε 1.186 εργαζόμενους τα οφειλόμενα ποσά (582.762 ευρώ).

Σε 34 περιπτώσεις μη καταβολής κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία, μετά τη διαβίβαση μηνυτήριων αναφορών στα αστυνομικά τμήματα.

Παράλληλα, κατά την περίοδο εφαρμογής του εορταστικού ωραρίου και του ανοίγματος των καταστημάτων τις αντίστοιχες Κυριακές, οι υπηρεσίες της Επιθεώρησης Εργασίας προχώρησα σε 901 ελέγχους σε εμπορικά καταστήματα που απασχολούν 4.291 εργαζόμενους.

Σε 162 περιπτώσεις διαπιστώθηκε παράβαση των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας. Οι έλεγχοι αφορούσαν στα χρονικά όρια εργασίας, την εβδομαδιαία ανάπαυση, την αδήλωτη εργασία, την υπερωριακή απασχόληση, τη μη υποβολή δήλωσης οργάνωσης χρόνου εργασίας και τη μη υποβολή συμπληρωματικού πίνακα.

Για τις διαπιστωθείσες παραβάσεις επιβλήθηκαν 73 πρόστιμα, συνολικού ποσού 221.850 ευρώ, ενώ ακόμα εννέα έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ