ΕΛΛΑΔΑ

Τρία χρόνια επιτυχούς πορείας Rezum για τον προστάτη στην Ελλάδα

Τρία χρόνια επιτυχούς πορείας Rezum για τον προστάτη στην Ελλάδα

Μετά από λαμπρή πορεία ετών στο εξωτερικό , το Rezum , η πιο δημοφιλής μέθοδος για την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη στην Αμερική, έρχεται να αποτελέσει και την πρώτη στις προτιμήσεις των Ελλήνων τεχνική κατόπιν εισαγωγής της στην χώρα μας από την ομάδα του ιατρού Βεβελογιάννη Παναγιώτη Διευθυντού Ουρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ.

Η ελάχιστα επεμβατική μέθοδος ατμού Rezum έχει δώσει ήδη τέλος στα συμπτώματα της υπερτροφίας του προστάτη εκατοντάδων συμπολιτών μας από τo καλοκαίρι του 2020 που ξεκίνησε για πρώτη φορά η διενέργειά της από τον ιατρό στην Αθήνα και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των ανδρών που ταλαιπωρούντο από την διόγκωση του προστάτη τους , προσφέροντάς τους την χαμένη ποιότητα ζωής τους και διατηρώντας ταυτόχρονα τις σεξουαλικές τους λειτουργίες.

Η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη απασχολεί τα δύο τρίτα των ανδρών άνω των πενήντα , με δυσκολία στην ούρηση , επιτακτικότητα , νυκτουρία και επιβάρυνση της κοινωνικής και ερωτικής τους ζωής , οδηγώντας τους εν τέλει στην κατάθλιψη . Η δε παραμέληση των συμπτωμάτων συντελεί στην αργή και συστηματική βλάβη των νεφρών και της ουροδόχου κύστεως .

Τι είναι το Rezum και πως ευνοεί τον ασθενή

Η καινοτόμος μέθοδος ατμού Rezum καταργεί το νυστέρι , την νάρκωση , την αιμορραγία , όπως και την στυτική δυσλειτουργία και την ακράτεια , διατηρώντας τον προστάτη των ανδρών που αποτελεί και το βασικό τους αναπαραγωγικό όργανο και που αφαιρείτο στις κλασσικές χειρουργικές επεμβάσεις .

Αρκούν ορισμένες εγχύσεις υδρατμών των εννέα δευτερολέπτων στην κεντρική μόνον ζώνη του προστάτη , που δημιουργεί και την σύνθλιψη στην ουρήθρα , ώστε με την υγροποίησή τους και την απελευθέρωση της θερμικής τους ενέργειας να απωθηθεί ευγενικά ο ιστός που συμπίεζε τα τοιχώματα και να απελευθερωθεί η ούρηση .

Ο ασθενής υφίσταται μια απλή μέθη και απελευθερώνεται σε διάρκεια μιας ώρας προς τις καθημερινές του ασχολίες . Κάνοντας έτσι χρήση , με μια ολιγόλεπτη διαδικασία , των θερμοδυναμικών ιδιοτήτων του απλού ύδατος , η κεντρική ζώνη του προστάτη υποχωρεί και συρρικνώνεται κατά την διάρκεια των δύο τριών επομένων εβδομάδων χαρίζοντας στον άνδρα την χαμένη αυτοπεποίθησή του και προστατεύοντας τα νεφρά και την κύστη του από βέβαιη βλάβη .

Είναι δε η πρώτη φορά στην ιστορία της Ουρολογίας που διατηρείται η δυνατότης της εκσπερμάτισης στον άνδρα σε σύγκριση με οιαδήποτε μέχρι σήμερα παρέμβαση στον προστάτη του .

Όπως μας λέει χαριτολογώντας ο ιατρός , ο υδρατμός για τον προστάτη είναι σαν την ευεργετική επίδραση ενός ζεστού φλυτζανιού τσαγιού για τον οργανισμό.

Ποιο είναι το μέλλον για την υπερτροφία του προστάτη

Η ομάδα των ιατρών της Κλινικής Ελάχιστα Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Λιθίασης και Προστάτη του κυρίου Βεβελογιάννη υπήρξε η πρώτη πιστοποιημένη στην Αθήνα από την Boston Scientific για την γνωριμία της μεθόδου Rezum στους Ελληνες πάσχοντες ασθενείς και την διενέργειά της ως επέμβαση εκλογής στο Τμήμα τους.

Διαχειρίζεται αυτήν την στιγμή την μεγαλύτερη σειρά ασθενών , εφαρμόζοντας τις νέες κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής και της Αμερικανικής Ουρολογικής Εταιρείας με την πιστοποίηση και την γνησιότητα της πρωτοπορίας των high end θεραπευτικών τεχνικών στην χώρα μας , για την αντιμετώπιση του προστάτη .

Η μέθοδος ατμού λοιπόν αποτελεί πλέον τον χρυσό κανόνα για προστάτες εως 80 κυβικών και νεώτερους άνδρες , ως επίσης και η δεύτερη μέθοδος που εισήχθη από την ομάδα των ιατρών στην Αθήνα και έχει κερδίσει την θέση της στην συνείδηση των Ελλήνων την τελευταία τριετία , που είναι η Laser εκπυρήνιση του προστάτη HoLEP , αποτελούν τις αντικαταστάτριες διεθνώς τεχνικές στην θέση της απερχομένης πλέον παλαιάς χειρουργικής Turis . Η HoLEP είναι επίσης μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική που απευθύνεται σε μεγαλυτέρους αδένες ανεξαρτήτως μεγέθους , ριζικά , σεβόμενη εξίσου τις ζωτικές λειτουργίες του ανδρός , με μηδενικές πιθανότητες ανάγκης αναθεώρησης μελλοντικά και απελευθερώνοντας επίσης τον ασθενή αυθημερόν .

Είναι μια μέθοδος που απαιτεί μεγάλη καμπύλη εκμάθησης και εμπειρία , και αποτελεί μια ευεργεσία για τους ασθενείς που ειδάλλως θα οδηγούντο σε εργώδεις και αιματηρές ανοικτού τύπου επεμβάσεις , διενεργείται δε ως επέμβαση ρουτίνας επι μεγάλου αριθμού ασθενών στην Κλινική με εξαιρετικά αποτελέσματα εφάμιλλα των κέντρων του εξωτερικού.

Η Ελληνική Ουρολογία μας λέει ο κύριος Βεβελογιάννης δεν υστερεί πλέον σε τίποτα από τις υπηρεσίες που προσφέρονται έξω , το πρόβλημα του προστάτη που ταλαιπωρούσε γενιές ολόκληρες θεωρείται παρελθόν με σεβασμό πάντα προς τίς ανάγκες του Ελληνος ασθενούς .Το μέλλον είναι εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την γραμματεία της Ουρολογικής Κλινικής Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Προστάτου και Λιθίασης στα τηλέφωνα : 6989933802.

Info:

Ο Παναγιώτης Βεβελογιάννης είναι Χειρουργός Ουρολόγος γεννημένος στο New Jersey Η.Π.Α, απόφοιτος Κολλεγίου Αθηνών ’79, κάτοχος BSc in Biochemistry από το University of Minnessota USA, απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Αθηνών και ειδικευμένος στο Αντικαρκινικό Ινστιτούτο Μεταξά και στο New Jersey University of Medicine Hospital USA.

Είναι ειδικευμένος στην ενδοουρολογία, στην ενδοσκοπική χειρουργική προστάτου, καρκίνου της κύστεως και νεφρολιθιάσεως.

Είναι πρωτοπόρος στην Ελλάδα στην ελάχιστα παρεμβατική μέθοδο ατμού REZUM για τον προστάτη και ο πρώτος πιστοποιημένος από την Boston Scientific Αμερικής, για την εκτέλεση της μεθόδου στην Αθήνα. Έχει συμβάλει στην καθιέρωση του Holmium Laser για την θεραπεία του προστάτη, εφαρμόζοντας τη μέθοδο HoLEP ως επέμβαση εκλογής στην Αθήνα.

Είναι μέλος της Ελληνοαμερικανικής ιατρικής εταιρείας, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, του International College of Surgeons και του Hellenic Medical Society Of New York (KRIKOS).