ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θα κρίνει την υπόθεση θανάτου της Μελίνας Παρασκάκη

Κρήτη: Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θα κρίνει την υπόθεση θανάτου της Μελίνας Παρασκάκη
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στην αναίρεσή της επισημαίνει ότι ήταν πλήρης και εμπεριστατωμένη, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία, η έφεση του εισαγγελέα Κρήτης κατά της πρωτόδικης απόφασης INTIME NEWS (Φωτογραφία αρχείου)

Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Κρήτης, τον Δεκέμβριο του 2015, καθώς το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θα κρίνει πλέον την τύχη της δικογραφίας με κατηγορούμενη την αναισθησιολόγο Νεκταρία Πολάκη - ξαδελφή του πρώην υπουργού Παύλου Πολάκη.

Ειδικότερα, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση στην απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης για τον θάνατο της 4χρονης, ως προς το σκέλος εκείνο που απορρίφθηκε ως απαράδεκτη η έφεση την οποία είχε ασκήσει ο εισαγγελέας Κρήτης κατά της πρωτόδικης απόφασης για αοριστία αιτιολογίας.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στην αναίρεσή της επισημαίνει ότι ήταν πλήρης και εμπεριστατωμένη, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία, η έφεση του εισαγγελέα Κρήτης κατά της πρωτόδικης απόφασης και ότι το Εφετείο Ανατολικής Κρήτης που την απέρριψε προέβη σε υπέρβαση εξουσίας.

Το χρονικό της τραγωδίας

Την 27 Δεκεμβρίου του 2015 η Μελίνα Παρασκάκη από τη Νεάπολη Κρήτης εισήχθη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργείο για «κρεατάκια».

Η 4χρονη πέρασε από προεγχειρητικό έλεγχο όπου, σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα. Την Δευτέρα η άτυχη μικρή εισάγεται για το προγραμματισμένο χειρουργείο.

Κατά τη διάρκεια της ανάνηψης η Μελίνα παρουσίασε επιπλοκές με τους γιατρούς να την διασωληνώνουν και να την μεταφέρουν σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο ΠΑΓΝΗ. Στις 6 τα ξημερώματα της 29ης Δεκεμβρίου 2015 το 4χρονο κορίτσι άφησε την τελευταία της πνοή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ