ΕΛΛΑΔΑ

Νέο poll στο Act for Earth: Τι θα κάνετε για να μειώσετε το περιβαλλοντικό σας αποτύπωμα το 2023;

Νέο poll στο Act for Earth: Τι θα κάνετε για να μειώσετε το περιβαλλοντικό σας αποτύπωμα το 2023;

Οι πολίτες μπορούν να αναλάβουν δράσεις και να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες αλλαγές που θα έχουν ως αποτέλεσμα να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και να ζουν, έτσι, μια ζωή φιλικότερη προς τον πλανήτη μας. 

Όπως επιβεβαιώνουν οι ειδικοί, κάθε αλλαγή, από τη μικρότερη ως τη μεγαλύτερη, μπορεί να καταγράψει σημαντικό αποτέλεσμα, καθώς ανάγεται στη γενικότερη αλλαγή νοοτροπίας που απαιτείται για να αλλάξει δομικά η πορεία προς το πράσινο μέλλον.

Εφαρμόζοντας στην καθημερινότητά μας αλλαγές που έχουν να κάνουν με το πώς μετακινούμαστε, με το πώς τρεφόμαστε και με το πώς ντυνόμαστε, μπορούμε να συνθέσουμε ένα νέο «μίγμα» καθημερινότητας, βελτιώνοντας τη σχέση μας με το περιβάλλον και τη φύση.

Το ερώτημα που θέτει το Act for Earth στους αναγνώστες του είναι λοιπόν, το εξής:

Ως προσωπικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα (λέγεται και ανθρακικό αποτύπωμα) ορίζεται το σύνολο των επιπτώσεων των ανθρώπινων δραστηριοτήτων επί της γης, του νερού και της ατμόσφαιρας, που προκύπτει τόσο από τους φυσικούς πόρους που απαιτούνται για την παραγωγή των προϊόντων και των υπηρεσιών που καταναλώνει κάθε άνθρωπος, όσο και από τη διάθεση των αποβλήτων που προκύπτουν από αυτή του την κατανάλωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Ελλάδα καταναλώνει φυσικούς πόρους 2,5 φορές ταχύτερα σε σχέση με τον χρόνο που χρειάζονται τα οικοσυστήματα προκειμένου να τους αναπληρώσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ