ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Καρέ καρέ η κατάθεση της αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας του Φύσσα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Καρέ καρέ η κατάθεση της αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας του Φύσσα
Η μάρτυρας περιέγραψε όσα είδε να εκτυλίσσονται το μοιραίο βράδυ EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Με την κατάθεση της αυτόπτη μάρτυρα της εν ψυχρώ δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013, στο Κερατσίνι, Παρασκευής Καραγιαννίδου συνεχίστηκε σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών η δευτεροβάθμια δίκη για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Eπί του παρόντος παραμένει άγνωστο αν και πότε θα εξεταστεί τελικά η σύντροφος του Παύλου Φύσσα.

Η μάρτυρας περιέγραψε όσα είδε να εκτυλίσσονται το μοιραίο βράδυ, εβρισκόμενη λίγα μόλις μέτρα από το σημείο, όπου ο Γιώργος Ρουπακιάς μαχαίρωσε θανάσιμα τον μουσικό. Όπως κατέθεσε ενώ καθόταν σε παγκάκι με τη φίλη της κ. Ζώρζου (που κατέθεσε στην προηγούμενη συνεδρίαση) είδαν μια ομάδα περίπου 20 ατόμων να τρέχουν προς το μέρος τους.

Κάποιοι από αυτούς, περίπου οκτώ, κυνηγούσαν τον Φύσσα. Η μάρτυρας κατέθεσε πως τα άτομα αυτά φορούσαν ρούχα παραλλαγής και όλοι τους «φώναζαν» ρυθμικά. Μέσα στα επόμενα λεπτά η μάρτυρας συνέχισε είδε ένα ασημί αυτοκίνητο να έρχεται γρήγορα ανάποδα, από το αντίθετο ρεύμα και να σταματά στο σημείο.

«Υπήρχε ένας συνοδηγός και είδα τον οδηγό να πηγαίνει προς τον κλοιό που είχαν κάνει οι άλλοι γύρω από το παλικάρι. Είδα αυτούς που είχαν κυκλώσει τον Φύσσα να ανοίγουν τον κλοιό μόλις τους πλησίαζε ο οδηγός του αυτοκινήτου. Ήταν σαν να του άνοιγαν χώρο. Τον είδα να πλησιάζει και μετά να τον έχει αγκαλιά. Όλα έγιναν γρήγορα. Τότε ήρθαν στο σημείο δύο μηχανές της ΔΙΑΣ. Οι αστυνομικοί πλησίασαν το παλληκάρι που τον άκουσα να τους λέει κάτι σαν «όχι εμένα! Αυτόν!».

Πρόεδρος: Έχετε αναφερθεί σε «ενέδρα». Το ίδιο περιγράφετε και τώρα. Ήξεραν δηλαδή πως θα έρθει ο Ρουπακιάς;

Μάρτυρας: Ναι ήταν ενέδρα. Φαινόταν σαν να τον περίμεναν. Δεν αντέδρασαν όταν πλησίαζε. Του άνοιξαν χώρο.

Η μάρτυρας περίγραψε τη σκηνή της σύλληψης του Γιώργου Ρουπακιά μετά την υπόδειξη του τραυματισμένου Παύλου Φύσσα. Είπε επίσης πως μόλις οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη της δολοφονίας, ο συνοδηγός στο αυτοκίνητο του, βγήκε από το αυτοκίνητο. Απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου η μάρτυρας εξέφρασε την πεποίθηση της πως ο Ρουπακιάς θα είχε φύγει αν δεν τον έδειχνε ο Φύσσας στους αστυνομικούς. Η κατάθεση της συνεχίζεται με ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ