ΕΛΛΑΔΑ

Ζευγάρι εξωθούσε τα παιδιά του στην επαιτεία

Ζευγάρι εξωθούσε τα παιδιά του στην επαιτεία
Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης (φωτογραφία αρχείου)

Εξωθούσαν τα δύο ανήλικα παιδιά τους στον επαιτεία. 

Ο λόγος για 33χρονη η οποία μαζί με τον 34χρονο σύζυγό της, ο οποίος αναζητείται, εξανάγκαζαν, τα δύο ανήλικα παιδιά τους, ηλικίας 13 ετών, να επαιτούν ζητώντας χρήματα από τουρίστες, που είχαν αποβιβαστεί από κρουαζιερόπλοιο, στο λιμάνι του Κατακόλου.

Όταν ο άνδρας και η γυναίκα αντελήφθησαν την παρουσία αστυνομικών έφυγαν από το Κατάκολο με κατεύθυνση προς Πύργο, εγκαταλείποντας τα δύο παιδιά. Αστυνομικοί, οι οποίοι βρήκαν στην συνέχεια τα δύο παιδιά τα μετέφεραν στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου.

Λίγη ώρα αργότερα, αστυνομικοί Ασφάλειας συνέλαβαν σε περιοχή του Πύργου την 33χρονη, ενώ ο 34χρονος κατάφερε να ξεφύγει. Όπως προέκυψε από τις έρευνες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο άνδρας και η γυναίκα μετέφεραν συστηματικά, με αυτοκίνητο τα δύο παιδιά στο λιμάνι του Κατακόλου, τις ημέρες που κατέπλεαν κρουαζιερόπλοια και τα εξανάγκαζαν να επαιτούν.

Στην συνέχεια ο άνδρας και η γυναίκα αφαιρούσαν όλα τα χρήματα που συγκέντρωναν, τα παιδιά και τα επιβίβαζαν πάλι στο αυτοκίνητο. Όμως, για να μη γίνουν αντιληπτοί, αποβίβαζαν τα παιδιά τους σε απόσταση μεγαλύτερη των δύο χιλιομέτρων από το λιμάνι του Κατακόλου και τους έδιναν εντολή να κινηθούν πεζή. Aρκετές φορές χρησιμοποιούσαν κατά την επιστροφή τους υπεραστικά λεωφορεία.

Η 33χρονη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας, κρατείται, προκειμένου να οδηγηθεί την προσεχή Τρίτη στον ανακριτή Ηλείας για να απολογηθεί. Επίσης, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ