ΕΛΛΑΔΑ

Κολλέγιο Αθηνών: Τι λέει ο πρόεδρος για το περιστατικό που αναστάτωσε το σχολείο

Κολλέγιο Αθηνών: Τι λέει ο πρόεδρος για το περιστατικό που αναστάτωσε το σχολείο
Η κεντρική είσοδος του Κολλεγίου Αθηνών ΙΝΤΙΜΕ / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Σε ανακοίνωση για το περιστατικό που αναστάτωσε τη σχολική ζωή σήμερα στο Κολλέγιο Αθηνών στο Ψυχικό, προχώρησε ο πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, Κώστας Συνολάκης.

Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του τονίζει τα ακόλουθα:

«Σας ενημερώνουμε για περιστατικό που αναστάτωσε τη σχολική ζωή σήμερα στο campus του Ψυχικού. Πληροφορηθήκαμε για την παρουσία δύο εξωσχολικών στο campus, που δεν μπήκαν με φυσιολογικό τρόπο από τις πύλες του Σχολείου. Κρίναμε ότι το περιστατικό ενδεχομένως ενείχε κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητριών και των μαθητών μας.Κατόπιν αυτού κινητοποιήσαμε όλον τον μηχανισμό ασφαλείας του Σχολείου και καλέσαμε την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο Σχολείο και ανέλαβε υπηρεσία για εξονυχιστικό έλεγχο του campus.

Το προσωπικό ασφαλείας του Σχολείου μας κινήθηκε ακαριαία και οι εκπαιδευτικοί παρέμειναν με τις μαθήτριες και τους μαθητές στις τάξεις τους. Με μήνυμα του President ενημερώθηκαν οι μαθητές, ώστε να μην ανησυχούν, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές μας παρέμειναν ασφαλείς.Πριν από λίγο, ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι της Αστυνομίας και επανήλθε η ομαλή κυκλοφορία όλων στο campus».

Την ανακοίνωσή υπογράφει ο Διευθυντής του Κολλεγίου, Καθηγητής Κώστας Συνολάκης.

Έληξε το περιστατικό

Νωρίτερα, συναγερμός σήμανε στις Αρχές το μεσημέρι της Πέμπτης στο Κολλέγιο Αθηνών επί της οδού Στεφάνου Δέλτα στο Ψυχικό, με την αστυνομία να ενημερώνεται ότι εθεάθη άτομο με μαχαίρι εντός του campus.

Κατά πληροφορίες, η διοίκηση του Κολλεγίου, επικαλούμενη μαρτυρία μαθητή, ενημέρωσε τις Αρχές ότι «μη εξουσιοδοτημένο άτομο», μπήκε στους χώρους του σχολείο με μαχαίρι.

Για λόγους ασφαλείας, τα παιδιά παρέμειναν στις διδακτικές αίθουσες και αστυνομικοί πραγματοποίησαν εκτεταμένες έρευνες.

Ωστόσο, δεν εντοπίστηκε κάτι.

Το campus του Κολλεγίου, όπου στεγάζονται το Κολλέγιο Αθηνών και το Κολλέγιο Ψυχικού, είναι περιφραγμένος και φυλασσόμενος χώρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ