ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: «Η 12χρονη κόρη μου βιάστηκε σε τουαλέτα από άλλους ανήλικους» - Η καταγγελία της μητέρας

Κρήτη: «Η 12χρονη κόρη μου βιάστηκε σε τουαλέτα από άλλους ανήλικους» - Η καταγγελία της μητέρας
Ο εφιάλτης της 12χρονης μαθήτριας από την Ιεράπετρα ξεκίνησε το 2020 Pixabay

Θύμα πολλαπλών βιασμών από τέσσερις ανηλίκους καταγγέλλει πως έπεσε μια μαθήτρια, μόλις 12 ετών, στην Ιεράπετρα. Την αποκάλυψη έκανε η ίδια η μητέρα της, η οποία είναι εκπαιδευτικός. Ο εφιάλτης της 12χρονης μαθήτριας από την Ιεράπετρα ξεκίνησε το 2020. Όπως κατήγγειλε η μητέρα της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η κόρη της έπεσε θύμα βιασμού από ένα 15χρονο τότε μαθητή της Α' Λυκείου.

«Την κάλεσε να μιλήσουν σε ένα γιαπί, σε μία οικοδομή κοντά στο σχολείο της κόρης μου. Ακολούθησε η κόρη μου, αυτός όμως είχε παρέα γύρω στα 10 με 15 άτομα παιδιά συνομήλικα, οι οποίοι παρέμειναν στον ίδιο χώρο. Εκεί έγινε ο πρώτος βιασμός της κόρης μου» περιέγραψε η μητέρα.

Το ίδιο καλοκαίρι το παιδί πήγε σε πάρτι γενεθλίων ενός 15χρονου. Εκεί βιάστηκε, όπως καταγγέλλει η μητέρα, στην τουαλέτα διαδοχικά από τρεις ανήλικους, με πρόσχημα το γνωστό παιχνίδι «θάρρος ή αλήθεια».

«Η δοκιμασία σε περίπτωση που έχανε το κορίτσι, ήταν είτε να πιει ένα ολόκληρο ποτήρι από αλκοολούχο ποτό, είτε να πιει ένα κρεμοσάπουνο ή να προβεί σε μία σεξουαλική πράξη. Κι αυτό που ακολούθησε ήταν να βιαστεί από τους τρεις τους διαδοχικά. Ξυλοδαρμός πρώτα και ακολουθούσε βιασμός» ήταν η ανατριχιαστική περιγραφή της μητέρας.

Από τότε το άτυχο κορίτσι άρχισε ξαφνικά να κλείνεται στον εαυτό του και να διαταράσσεται σοβαρά ο ψυχισμός του. Χρειάστηκε ακόμα να νοσηλευτεί και να ακολουθήσει βαριά φαρμακευτική αγωγή.

«Σπάστε τη σιωπή...» και για τους γονείς το μήνυμα είναι να είναι δίπλα κι όχι απέναντι από τα παιδιά τους. Δυστυχώς ο βιασμός είναι ένα από τα βίαια εγκλήματα και αφήνει ανεξίτηλα σημάδια στη ψυχή ενός θύματος, είπε η ψυχολόγος Αναστασία Μοσχονά.

Την υπόθεση αποκάλυψε η ιστοσελίδα Cretalive, ενώ το 2021 οι γονείς του κοριτσιού απευθύνθηκαν στο Γραφείο Ανηλίκων της Ασφάλειας Ηρακλείου και αρχικά η δικογραφία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Λασιθίου που έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας ώστε η υπόθεση να διερευνηθεί περαιτέρω.

Μάλιστα, την προκαταρκτική εξέταση ανέλαβε το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας. Η υπόθεση δηλαδή είναι σε εξέλιξη.

Παράλληλα, σύμφωνα με το radiolasithi.gr, η υπόθεση αφορά, σε τουλάχιστον τέσσερα αγόρια, εκ των οποίων τα τρία είναι σήμερα ανήλικοι και ο ένας ενήλικας.

Το ίδιο το κορίτσι μετά από μακρά και επίπονη περιπέτεια, κατήγγειλε τους τέσσερις για βιασμό, το καλοκαίρι του 2020. Τόσο η ανήλικη όσο και η μητέρα της, έχουν πλέον μετακομίσει εκτός Κρήτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ