ΕΛΛΑΔΑ

Αλμυρός: Ισόβια στον 42χρονο που δολοφόνησε επιχειρηματία το 2016

Αλμυρός: Ισόβια στον 42χρονο που δολοφόνησε επιχειρηματία το 2016
Ο κατηγορούμενος είχε σκοτώσει με πολλαπλές μαχαιριές το θύμα του IN TIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας στον 42χρονο κατηγορούμενο για τη στυγερή δολοφονία με πολλαπλές μαχαιριές 64χρονου επιχειρηματία στον Αλμυρό το 2016.

Σημειώνεται ότι, η απόφαση αυτή απέρριψε τα ελαφρυντικά που είχε αναγνωρίσει στον κατηγορούμενο πρωτόδικα το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Λάρισας, το οποίο είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 18 ετών.

Επιπλέον, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών για παράνομη οπλοχρησία, όταν πρωτόδικα του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης ενός έτους.

Έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης είχε ασκήσει ο εισαγγελέας Εφετών Λάρισας.

Το χρονικό του εγκλήματος

O 64χρονος επιχειρηματίας είχε πέσει νεκρός το 2016 από το χέρι του πρώην υπαλλήλου του στην επιχείρηση μεταλλικών κατασκευών που διατηρούσε.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή Λεοντάρη Ρουμπίνη, ο θάνατος του άτυχου άνδρα προκλήθηκε από χτυπήματα σε διάφορα σημεία του σώματος με αιχμηρό αντικείμενο, γεγονός που δικαιολογεί και το λουτρό αίματος στους διαδρόμους ακόμη και στην είσοδο της πολυκατοίκας που διέμενε ο 64χρονος επιχειρηματίας, τον οποίο εντόπισε και ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές ο γιος του, όταν ανησύχησε γιατί δεν βρήκε τον πατέρα του στη δουλειά του.

Οι αστυνομικοί βρήκαν το αυτοκίνητο του θύματος τρακαρισμένο και παρατημένο στην άκρη του δρόμου στην περιοχή του Αερινού Μαγνησίας, γεγονός που δημιούργησε την εικασία ότι με αυτό διέφυγε ο δράστης.

Η σύλληψή του ήρθε λίγη ώρα αργότερα, οπότε και αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για πρώην υπάλληλο του θύματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ