ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό CNN Greece: Το σημειωματάριο με τις ιδιόχειρες σημειώσεις των ληστών της Πάτρας

Αποκλειστικό CNN Greece: Το σημειωματάριο με τις ιδιόχειρες σημειώσεις των ληστών της Πάτρας
Οι αρχές αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί από τις δικαστικές αρχές γραφολογική εξέταση για να διαπιστωθεί ποιος από τους κατηγορούμενους ήταν και ο συντάκτης των σημειώσεων CNN GREECE

Τις προπαρασκευάστηκες τους ενέργειες για τις ληστείες ώστε να αποφευχθούν τυχόν λάθη και να είναι ενημερωμένα όλα τα μέλη της συμμορίας για το σχεδιασμό της κάθε ληστρικής επίθεσης, κατέγραφαν σε ένα σημειωματάριο τα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που εμπλέκονται στην υπόθεση της Πάτρας.

Το γεγονός ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο γιος του «Στέλιου» της 17 Νοέμβρη έθεσε σε συναγερμό την αντιτρομοκρατική, αν και οι αρχές είχαν διαπιστώσει ότι ο 27χρόνος συμμετείχε σε συγκεντρώσεις για την απεργία πείνας του δολοφόνου της οργάνωσης, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το σημειωματάριο με τις ιδιόχειρες σημειώσεις εντοπίστηκε στο διαμέρισμα τους ενός από τους συλληφθέντες στο οποίο όμως για ένα μεγάλο διάστημα έμενε και ένα ακόμη άτομα που κατηγορείται για συμμετοχή στην συμμορία.

watermarkednote.jpg
Στην αριθμημένη λίστα υπάρχει αναφορά ακόμα και στις «περούκες» για την παραποίηση των χαρακτηριστικών τουςCNN GREECE

Οι αρχές μάλιστα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί από τις δικαστικές αρχές γραφολογική εξέταση για να διαπιστωθεί ποιος από τους κατηγορούμενους ήταν και ο συντάκτης των σημειώσεων.

Οι κινήσεις ήταν αριθμημένες και ξεκινούσαν από «κλεμμένα μηχανάκια», γινόταν αναφορά σε αλλάγη πινακίδων στα μέσα που θα χρησιμοποιούσαν στις ληστείες, αναφέροντας χαρακτηριστικά «βίδωμα πινακίδων» ενώ στη λίστα υπήρχε αναφορά στις «περούκες» για την παραποίηση των χαρακτηριστικών τους.

Πάντως η έρευνα για τους αστυνομικούς δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και ψάχνουν να εντοπίσουν και αλλά κρησφύγετα καθώς η τακτική τους ήταν να αλλάζουν σχεδόν κάθε τρεις μήνες διαμερίσματα που διέμεναν.

Τα ευρήματα στα κρησφύγετα της εγκληματικης οργάνωσης

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί συνολικά έξι άνδρες και μια γυναίκα.

Στα κρησφύγετα της εγκληματικής οργάνωσης, βρέθηκαν εκτός από τις ιδιόχειρες σημειώσεις, βιβλία αναρχικού περιεχομένου και τρομοκρατίας.

Οι Αρχές Ασφαλείας εντόπισαν δύο όπλα CZ και τοκάρεφ, καθώς επίσης και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς με πυροκροτητές.

Στη διάθεσή τους, όμως, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν και μολότοφ, αντιασφυξιογόνες μάσκες, περούκες, κράνη, καθώς επίσης και ασυρμάτους, όπου άκουγαν τις συχνότητες της ελληνικής αστυνομίας.

Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες κατάγονται από την περιοχή του Αγρινίου.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές φαίνεται στόχος να ήταν τράπεζες και σούπερ μάρκετ και προσπαθούσαν να είναι κοντά στα κρησφύγετά τους για να έχουν τη δυνατότητα να εξαφανιστούν με ασφάλεια ενώ πάντα χρησιμοποιούσαν τους ασυρμάτους για να έχουν εικόνα για τις κινήσεις της άμεσης δράσης.

Η δράση, όμως, της εγκληματικής οργάνωσης δεν περιοριζόταν στις ληστείες αλλά και περιλάμβανε και εμπόριο ναρκωτικών.

Μάλιστα, οι Αρχές εντόπισαν εγκατάσταση καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης, την οποία διοχέτευαν σε πιάτσες ναρκομανών στην περιοχή της Πάτρας.

Στο κρησφύγετό τους εντοπίστηκαν επίσης αυτοκίνητα και μηχανές που χρησιμοποιούσαν για τις ληστείες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ