ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Βασανισμός αναπήρου σε δομή φροντίδας - Τον ακινητοποιούσαν με ιμάντες

Θεσσαλονίκη: Βασανισμός αναπήρου σε δομή φροντίδας - Τον ακινητοποιούσαν με ιμάντες
Η αδειοδότηση της δομής αυτής διερευνάται από τις αρμόδιες αρχές EUROKINISSI / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Στη σύλληψη δύο ανδρών 56 και 44 ετών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές Θέρμης Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα του Σαββάτου (21/1), έπειτα από καταγγελία για σωματική βία ατόμου με ειδικές ανάγκες νοσηλείας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια παραμονής του παθόντα σε δομή που φέρεται να λειτουργούσε ως μονάδα φροντίδας για άτομα με αναπηρία στην περιοχή του Τριλόφου Θεσσαλονίκης, στερείτο υπηρεσίες ατομικής καθαριότητας και υγιεινής αλλά και καθαριότητας του χώρου. Παράλληλα, δεν του χορηγείτο επαρκής σίτιση, με συνέπεια την κακή υγειονομική του κατάσταση.

Ο 56χρονος εμφανιζόταν ως υπεύθυνος του χώρου, ενώ η φροντίδα του παθόντα είχε ανατεθεί στον 44χρονο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας δεν διέθεται τα απαραίτητα τυπικά προσόντα και ήταν εκείνος ο οποίος φέρεται να του ασκούσε σωματική βία, ακινητοποιώντας τον συχνά στο κρεβάτι του με ιμάντες.

Ο παθών μεταφέρθηκε με σταθμό ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της πόλης, όπου και νοσηλεύεται.

Σημειώνεται πως, η αδειοδότηση της δομής αυτής διερευνάται από τις αρμόδιες αρχές.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ