ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα: Σε έκτακτη ανάγκη χωριά της Παραμυθιάς - 70 σπίτια υπέστησαν ζημιές

Ιωάννινα: Σε έκτακτη ανάγκη χωριά της Παραμυθιάς - 70 σπίτια υπέστησαν ζημιές
Ζημιές σε 70 σπίτια προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος που χτύπησε το βράδυ της Πέμπτης την περιοχή της Παραμυθιάς στα Ιωάννινα EUROKINISSI

Ζημιές σε 70 σπίτια προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος που χτύπησε το βράδυ της Πέμπτης την περιοχή της Παραμυθιάς στα Ιωάννινα, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία που κατέγραψαν τα προβλήματα.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, ο απολογισμός ξεπερνά κατά πολύ τις αρχικές εκτιμήσεις. Συνολικά 70 σπίτια υπέστησαν ζημιές, δύο επιχειρήσεις και έξι σταβλικές εγκαταστάσεις.

«Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα» σημειώνει στο Epiruspost ο Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης. Ήδη οι περισσότερες στέγες των σπιτιών έχουν κλείσει ώστε να προκληθούν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα από τη βροχόπτωση. Συγκινητικό είναι ότι καταστήματα της περιοχής με τα οποία συνεργάζεται ο Δήμος άνοιξαν μέσα στη νύχτα προκειμένου να δώσουν νάιλον και άλλα υλικά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Από την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, διαβιβάστηκε το αίτημα για κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το αίτημα συνοδεύεται από λεπτομερή καταγραφή των προβλημάτων και των ζημιών που προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος.

Ο Δήμαρχος Σουλίου ανέφερε ότι επικοινώνησε μαζί του ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος, αρμόδιος Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές και του έκανε γνωστή την απόφαση για κήρυξη των χωριών που χτυπήθηκαν από τον ανεμοστρόβιλο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το επίσημο έγγραφο θα φτάσει την Δευτέρα και η απόφαση θα είναι σε ισχύ από την Πέμπτη. Τα χωριά που υπέστησαν ζημιές επισκέφθηκε ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης ο οποίος ανέφερε ότι θα καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή καθώς και κλιμάκιο του ΚΚΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ