ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Άλκη: «Προβλέπω ότι οι κατηγορούμενοι θα μείνουν ελεύθεροι» λέει ο Αλ. Κούγιας

Δολοφονία Άλκη: «Προβλέπω ότι οι κατηγορούμενοι θα μείνουν ελεύθεροι» λέει ο Αλ. Κούγιας
«Είναι αδιανόητο, μετά τα όσα συνέβησαν την ημέρα της ενάρξεως της δίκης, όπου συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες οπαδοί, ανεξέλεγκτα» είπε ο δικηγόρος της οικογένειας Καμπανού ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ / Eurokinissi - Φωτογραφία αρχείου

Συνεχίζεται σήμερα (23/1) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό δύο φίλων του, με τον δικηγόρο της οικογένειας, Αλέξη Κούγια, να δηλώνει πως προβλέπει ότι οι κατηγορούμενοι θα μείνουν ελεύθεροι.

«Συμπληρώνεται το 18μηνο σε έξι ακριβώς μήνες. Οπότε η δίκη αυτή προβλέπεται να διαρκέσει αρκετά. Δυστυχώς, προβλέπω ότι οι κατηγορούμενοι θα μείνουν ελεύθεροι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και όπως φαίνεται σε βίντεο της τοπικής ιστοσελίδας GrTimes.gr.

Όπως είπε ο ίδιος, οι δικηγόροι των κατηγορουμένων έχουν ήδη νομιμοποιηθεί και σήμερα θα επιλεγούν οι ένορκοι.

«Είναι αδιανόητο, μετά τα όσα συνέβησαν την ημέρα της ενάρξεως της δίκης, όπου συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες οπαδοί, ανεξέλεγκτα. Ενώ υποτίθεται ότι τα μέτρα ασφαλείας, είναι υποδειγματικά. Ο καθένας μπορεί να κάνει οτιδήποτε και αυτό είναι πολύ άσχημο, ειδικά για ενόρκους και για τους μάρτυρες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο πατέρας του Άλκη Καμπάνου, προσερχόμενος στο δικαστήριο, έκανε λόγο για μια δύσκολη ημέρα.

«Πώς να είναι η πρώτη μέρα, δύσκολη μέρα, δύσκολη μέρα. Έχω αντοχές, θα το ξεπεράσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά, όπως γράφει η politic.gr.

Η μητέρα του δολοφονημένου Άλκη, δεν ήταν σε θέση να μιλήσει αλλά προσήλθε στο δικαστήριο συνοδευόμενη από την αδελφή της δολοφονημένης Ζωής Δαλακλίδου.

Τα μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια ήταν για ακόμη μια φορά ισχυρά, υπό το φόβο επεισοδίων.

Κατά την άφιξη των 12 κατηγορούμενων, συγκεντρωμένοι διαδηλωτές φώναζαν «είστε δολοφόνοι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ