ΕΛΛΑΔΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Αλλαγή σκυτάλης στο Πολεμικό Ναυτικό και το Στρατό Ξηράς

Ένοπλες Δυνάμεις: Αλλαγή σκυτάλης στο Πολεμικό Ναυτικό και το Στρατό Ξηράς
««Παρέλαβα Ναυτικό και παραδίδω ναυτικό καλύτερο και μεγαλύτερο», δήλωσε ο πρώην ΑΓΕΝ Στυλιανός Πετράκης κατα τη παράδοση - παραλαβή

Αλλαγή σκυτάλης στους επικεφαλής του Πολεμικού Στρατού και του Στρατού Ξηράς, με την τελετή παράδοσης – παραλαβής Καθηκόντων Αρχηγού ΓΕΣ και Αρχηγού ΓΕΝ, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά.

Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την προαγωγή του Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, ο οποίος αναλαμβάνει Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού και του Αντιναύαρχου Ιωάννη Δρυμούση, ο οποίος αναλαμβάνει Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

«Παρέλαβα Ναυτικό και παραδίδω ναυτικό καλύτερο και μεγαλύτερο», δήλωσε ο πρώην ΑΓΕΝ Στυλιανός Πετράκης κατα τη παράδοση - παραλαβή.

Ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ

Ο Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης γεννήθηκε το 1964 στο χωριό Κυανή του Έβρου. Το 1982 εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και αποφοίτησε το 1986 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού Πεζικού.

Το 2011 προήχθη στον βαθμό του Συνταγματάρχη και υπηρέτησε ως ΑΚΑΜ της ελληνικής Πρεσβείας στο Πεκίνο, τη Σεούλ και το Τόκιο. Το 2014 τοποθετήθηκε ως Επιτελείς στο ΓΕΕΘΑ και το 2015 προήχθη σε Ταξίαρχο. Το 2021 τοποθετήθηκε Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού και το 2022 ανέλαβε τη Διοίκηση της 1ης Στρατιάς.

Ο νέος Αρχηγός ΓΕΝ

Ο Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης γεννήθηκε το 1963 και εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1982. Υπηρέτησε σε Μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο γραφείο της Κοινοπραξίας ΝΑΤΟ Sea Sparrow στις ΗΠΑ.

Το 2015 προήχθη σε Αρχιπλοίαρχο και το 2018 ανέλαβε τα καθήκοντα του Διοικητή Φρεγατών. Το 2020, προήχθη σε Αντιναύαρχο και τοποθετήθηκε στη θέση του Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ