ΕΛΛΑΔΑ

Ζακ Κωστόπουλος: Εισαγγελική πρόταση για επιστροφή του μεσίτη στη φυλακή

Ζακ Κωστόπουλος: Εισαγγελική πρόταση για επιστροφή του μεσίτη στη φυλακή
Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες και μέχρι τότε ο μεσίτης θα παραμείνει εκτός φυλακής ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

Να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης κατά της αποφυλάκισης του μεσίτη Αθανάσιου Χορταριά, εκ των καταδικασθέντων στην υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου πρότεινε σήμερα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Η απόφαση ωστόσο αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες και μέχρι τότε ο μεσίτης θα παραμείνει εκτός φυλακής.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο Αθ. Χορταριάς καταδικάστηκε σε κάθειρξη δέκα ετών για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης, ωστόσο αποφυλακίστηκε δύο μήνες μετά την καταδικαστική απόφαση, ενώ του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μίας φοράς τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Κατά τη σημερινή συζήτηση της υπόθεσης ο κατηγορούμενος ήταν παρών στη δικαστική αίθουσα του Ζ' Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου μαζί με τους δυο δικηγόρους του, Ιωάννη Γλύκα και Ορφέα Φίλο, οι οποίοι ζήτησαν από τον πρόεδρο του δικαστηρίου να μην συνταχθεί με την εισαγγελική πρόταση. Μάλιστα ο Ι. Γλύκας αναφερόμενος στην πράξη του εντολέα του είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους δικαστές ότι ο Αθ. Χορταριάς «ζητείται να γυρίσει στη φυλακή επειδή έδειξε αλτρουισμό», αφού όπως είπε το μόνο που έκανε ήταν να βοηθήσει τον συγκατηγορούμενο του.

Σημειώνεται πως η δίκη σε δεύτερο βαθμό που είχε προσδιοριστεί στις 20 Ιανουαρίου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείο, αναβλήθηκε για 15 Δεκεμβρίου 2023 λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης του μεσίτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ