ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Κλειστά τα σχολεία αύριο στη Ζάκυνθο - Μήνυμα 112 στην Πάτρα - Χιονοπτώσεις στα Τρίκαλα

Κακοκαιρία: Κλειστά τα σχολεία αύριο στη Ζάκυνθο - Μήνυμα 112 στην Πάτρα - Χιονοπτώσεις στα Τρίκαλα
Την προσοχή επιστά στους κατοίκους Ζακύνθου, Πάτρας και Τρικάλων, η ΕΜΥ ΙΝΤΙΜΕ/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένονται τις επόμενες ώρες σε ολόκληρη τη χώρα, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για ένταση της κακοκαιρίας σε Ζάκυνθο, Πάτρα και Τρίκαλα.

Ειδικότερα, με απόφαση του δημάρχου Ζακύνθου, Νικήτα Αρετάκη, κλειστά αναμένεται να μείνουν αύριο Πέμπτη (26/1), τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει το νησί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δημάρχου:

«Με εντολή Δημάρχου Ζακύνθου και όπως ενημέρωσε την Υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής ο Αντιδήμαρχος επί των Κοινωνικών Υποθέσεων και Παιδείας.

ΑΥΡΙΟ 26/01/2023 ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΛΟΓΩ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ.

Οι υπεύθυνοι των ανωτέρω δομών οφείλουν να ενημερώσουν τους Γονείς και Κηδεμόνες έγκαιρα προς αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και έκθεσής τους σε ενδεχόμενους κινδύνους».

Μήνυμα του 112 στην Πάτρα

Προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα εστάλη στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων της Αχαϊας, για καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, που αναμένεται να πλήξουν την περιοχή.

Εν αναμονή της εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων, ζητείται από τους κατοίκους της περιοχής να περιορίσουν τις μετακινήσεις του και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, στην περιοχή αναμένονται να επικρατήσουν ισχυρές βροχές και θυελλώδεις άνεμοι από σήμερα το απόγευμα της Τετάρτης (25/1) έως αύριο το βράδυ της Πέμπτης (26/1).

Χιονοπτώσεις και καταπτώσεις βράχων στα Τρίκαλα

Την προσοχή επιστούν οι αρμόδιες αρχές και στα Τρίκαλα, καθώς εντοπίζονται καταπτώσεις βράχων στον ορεινό όγκο και υποχώρηση εδαφών σε ορισμένα σημεία της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων καταγράφονται τις τελευταίες ώρες στην περιοχή, ως αποτέλεσμα των ισχυρών βροχοπτώσεων.

Όπως τονίζει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης, χιονίζει σε υψόμετρο άνω των 1.200 μέτρων χωρίς να έχουν σημειωθεί προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο και 15 μηχανήματα της ΠΕ Τρικάλων συμμετέχουν στο έργο του αποχιονισμού.

Η έντονη βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να υποχωρήσει το υπέδαφος σε ένα σημείο του πάρκινγκ της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ στα Μετέωρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ