ΕΛΛΑΔΑ

Ειδικό Δικαστήριο: Νόμιμα αποδεικτικά μέσα ημερολόγιο και sms- Δεν θα απολογηθεί ο Καλογρίτσας

Ειδικό Δικαστήριο: Νόμιμα αποδεικτικά μέσα ημερολόγιο και sms- Δεν θα απολογηθεί ο Καλογρίτσας
Στην Εισαγγελία τα πρακτικά με τις καταγγελίες της γραμματέως του Καλογρίτσα INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 Εξελίξεις στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το 2016 πυροδοτεί η ομόφωνη παρεμπίπτουσα απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου με την οποία δέχθηκε ότι τα αποσπάσματα από το ημερολόγιο  της Ευθαλίας Διαμαντή, γραμματέως του κατηγορούμενου επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα είναι νόμιμα αποδεικτικά μέσα και δεν υπάρχουν ενδείξεις πλαστότητας.

 

Να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας τα πρακτικά της δίκης για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το 2016 με κατηγορούμενους τους Παππά-Καλογρίτσα προκειμένου να ερευνηθούν τα όσα κατέθεσε η γραμματέας του σχετικά με «τσάντες και φακέλους με χρήματα που έφευγαν από τον Καλογριτσα προς τον ΣΥΡΙΖΑ» πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του , Όλγα Σμυρλή.

Το Ειδικό Δικαστήριο έκρινε κρίσιμα και νόμιμα αποδεικτικά μέσα τα μηνύματα που προσκόμισε στη δίκη η πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης του Χρήστου Καλογρίτσα, τα οποία αποδεικνύουν, κατά τον ίδιο, τον κεντρικό ρόλο του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στην εκδικαζόμενη υπόθεση αλλά και το ότι ήταν τακτικός συνομιλητής του.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου τα εν λόγω μηνύματα είναι κρίσιμα για τη διαμόρφωση της κρίσης του δικαστηρίου και πρέπει να αναγνωστούν στη δίκη.

Επίσης, ομόφωνα κρίθηκε ότι δεν συντρέχουν ενδείξεις πλαστότητας των εγγράφων με τα sms που αντήλλαξαν οι δυο αντίδικοι.

Με την απόφασή του αυτή το Ειδικό Δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση που είχε κάνει νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας Όλγα Σμυρλή.

Δήλωση Χ.Καλογρίτσα

Παράλληλα, οι συνήγοροι του επιχειρηματία γνωστοποίησαν στο δικαστήριο ότι δεν θα προσέλθει να απολογηθεί, όπως του παρέχει τη δυνατότητα αυτή ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, ενώ σε δήλωσή του ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας ανέφερε:

"Από την πρώτη μέρα της έναρξης της διαδικασίας σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα είχα δηλώσει ότι θα «είμαι παρών στο Δικαστήριο Σας για να πω την αλήθεια. Η αλήθεια θα περάσει από το Δικαστήριό Σας» είχα πει. «Η αλήθεια και μόνο η αλήθεια».

Από αυτή τη θέση είμαι αμετακίνητος. Και με αυτή τη θέση πορεύτηκα εγώ και οι συνήγοροι μου έως σήμερα ενώπιόν σας.

Είναι απόφαση ακριβής τιμής για μένα.

Στη διάθεση του σεβαστού Σας Δικαστηρίου

υπάρχουν οι μαρτυρίες,

Υπάρχουν τα έγγραφα,

Υπάρχουν όλα όσα έχω πει στην ανάκριση,

Υπάρχουν όλα όσα έχω πει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Πάνω απ’ όλα υπάρχουν τα ίδια τα πραγματικά περιστατικά,

των οποίων την ύπαρξη κανένα επικοινωνιακό τερτίπι δεν είναι ικανό να αμφισβητήσει.

Χθες αλλά και σήμερα δια των συνηγόρων μου σας ζήτησα να εξετάσετε οι ίδιοι το κινητό μου τηλέφωνο. Για να διαπιστώσετε ιδιοις όμμασι ορισμένα από τα πραγματικά περιστατικά.

Τι άλλο μου μένει;

Τίποτε έως αυτή τη στιγμή.

Γιατί,

«όλα περνούν, μόνο η αλήθεια μένει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ