ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία στην Αττική: Πλημμύρισε υπόγεια διάβαση στο Μαρούσι - «Έμειναν» δύο ΙΧ

Κακοκαιρία στην Αττική: Πλημμύρισε υπόγεια διάβαση στο Μαρούσι - «Έμειναν» δύο ΙΧ
Προβλήματα προκαλεί στους δρόμους της Αττικής η κακοκαιρία που πλήττει το λεκανοπέδιο με ισχυρές βροχές και καταιγίδε ΑΠΕ - ΜΠΕ (ΑΡΧΕΙΟ)

Προβλήματα προκαλεί στους δρόμους της Αττικής η κακοκαιρία που πλήττει το λεκανοπέδιο με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Λόγω συρροής υδάτων, δύο αυτοκίνητα «έμειναν» στην υπόγεια διάβαση της Σπύρου Λούη στο Μαρούσι.

Η πυροσβεστική έχει δεχθεί από το πρωί 35 κλήσεις για άντληση υδάτων.

Νωρίτερα στάλθηκε μήνυμα 112 στους κατοίκους της Αττικής

Μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους της Αττικής καθώς το λεκανοπέδιο πλήττεται από σφοδρές καταιγίδες.

«Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών», γράφει το μήνυμα που έφτασε στα κινητά των πολιτών της Αττικής.

Σε ύψιστη ετοιμότητα βρίσκονται οι αρχές τόσο στην Αττική όσο και σε όλη τη χώρα.

«Η Αττική ήδη επηρεάζεται ήδη από τώρα , ενώ το σύστημα θα απομακρυνθεί νωρίτερα αργά το απόγευμα», έγραψε στο Twitter ο γνωστός μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η ΕΜΥ έχει επικαιροποιήσει το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων και προειδοποιεί για κατά τόπους επικίνδυνα φαινόμενα προβλέπεται έως και την Παρασκευή.

Κυριά χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι τοπικές χαλαζοπτώσεις και οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ακόμη και σε περιοχές στα βόρεια με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ