ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου

Κακοκαιρία: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου
Ανοιχτά θα παραμείνουν τα σχολεία στην Αττική ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία την Παρασκευή (27/1) σε περιοχές που πρόκειται να επιμένουν οι σφοδρές καταιγίδες που έπληξαν τη χώρα.

Συγκεκριμένα, με μήνυμα 112 στους κατοίκους των Δωδεκανήσων το απόγευμα της Πέμπτης (26/1), η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί οι πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ενώ ανακοινώθηκε πως κλειστές θα μείνουν οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Κλειστά τα σχολεία σε Δωδεκάνησα

Ρόδος

Κλειστά θα είναι αύριο, Παρασκευή (27/1), τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο νησί της Ρόδου με απόφαση που εξέδωσε σήμερα ο δήμαρχος, Αντώνης Καμπουράκης.

Η απόφαση εκδόθηκε επειδή -σύμφωνα με τις προβλέψεις- αναμένεται ότι να επικρατήσουν ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι.

Σύμη

Παρόμοια απόφαση εκδόθηκε και από τη δήμαρχο Σύμης, Ελ. Παπακαλοδούκα.

Κλειστά σχολεία στη Ζάκυνθο

Με απόφαση του Δήμου Ζακύνθου, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και στη Ζάκυνθο λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία στο νησί.

Στη σχετική απόφαση που έλαβε ο Δήμαρχος, αναφέρεται:

«Τη διακοπή των μαθημάτων την Παρασκευή 27/01/2023 για προληπτικούς λόγους σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 2501/10/95-α απόφαση Αστυνομικής Δ/νσης Ζακύνθου στους Παιδικούς Σταθμούς και στο σύνολο των σχολείων της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ζακύνθου. Η υλοποίηση των μαθημάτων στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου θα γίνει με τηλεκπαίδευση σύμφωνα με εισήγηση της Δ/νσης».

Περιφέρεια Αττικής

Ανοιχτά θα είναι τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Αττική, την Παρασκευή (27/1), όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Όπως είπε, τα παιδιά θα πάνε κανονικά στο σχολείο την Παρασκευή, καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις δείχνουν ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα υποχωρήσουν σταδιακά τις επόμενες ώρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ