ΕΛΛΑΔΑ

Κολωνός: «Πιστεύουν την 12χρονη α λα καρτ» -  Τι είπε ο Λύτρας για την απεργία πείνας της μητέρας

Κολωνός: «Πιστεύουν την 12χρονη α λα καρτ» -  Τι είπε ο Λύτρας για την απεργία πείνας της μητέρας
«Τα ίδια τα παιδιά, λένε, γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα, ότι η μητέρα δεν έχει καμία απολύτως σχέση» τονίζει ο Απόστολος Λύτρας CNN GREECE / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΑΣΤΕΡΑΤΟΣ

Εκ νέου αίτημα αποφυλάκισης θα υποβάλει η μητέρας της 12χρονης που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας στον Κολωνό, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο συνήγορος της 37χρονης, η οποία έχει ξεκινήσει απεργία πείνας, μετά την απόρριψη του αιτήματός της για αντικατάσταση της προσωρινής της κράτησης με περιοριστικούς όρους.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών απέρριψε το αίτημα κατά πλειοψηφία, κρίνοντας πως η κατηγορούμενη για μαστροπεία της κόρης της είναι ύποπτη τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων, εάν αποφυλακιστεί.

Την είδηση για την απεργία πείνας της μητέρας της 12χρονης επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας, με δηλώσεις του στην ΕΡΤ.

«Κατά πλειοψηφία απερρίφθη η προσφυγή της. Υπήρχε μια δικαστής εξαιρετική, η οποία πραγματικά σε 40 σελίδες προσέφερε στο συγκεκριμένο βούλευμα για ποιους λόγους πρέπει να αφεθεί ελεύθερη η μητέρα. Οι άλλοι δύο δικαστές είχαν διαφορετική άποψη και δυστυχώς θα παραμείνει στην φυλακή. Εμείς βέβαια, με το που παρέλθει η νόμιμη προθεσμία θα υποβάλουμε εκ νέου αίτημα αποφυλάκισης. Νομίζω ότι το θέμα με την μητέρα δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να σταθεί σε οποιοδήποτε δικαστήριο», είπε ο κ. Λύτρας.

Όπως είπε, η οικογένεια είναι σε τραγική κατάσταση. «Τα ίδια τα παιδιά, λένε, γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα, ότι η μητέρα δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Η 12χρονη έχει καταθέσει το ίδιο, κατ' επανάληψη και βλέπουμε τις δικαστικές αρχές να πιστεύουν την 12χρονη α λα καρτ. Δηλαδή σε κάποιες περιπτώσεις να δέχονται ακριβώς αυτά που λέει, στην περίπτωση της μητέρας, είδαμε ότι δεν δέχονται ακριβώς αυτά που λέει», σημείωσε.

Τι δήλωσε η 37χρονη μέσα από τη φυλακή

Η 37χρονη μέσα από τη φυλακή συνεχίζει να υποστηρίζει πως είναι αθώα. Μιλώντας στο Star, σημείωσε πως εάν είχε μπροστά της τον Ηλία Μίχο θα τον σκότωνε.

«Αν τον είχα απέναντί μου θα τον είχα σκοτώσει και θα ήμουν δίκαια μέσα. Έκανα το λάθος που άκουσα τη ΓΑΔΑ που μου είπε να μην τον πλησιάσω και να μην δώσω κάποιο στοιχείο ότι τον έχω καταγγείλει. Αν γύριζα τον χρόνο πίσω, τώρα δεν θα υπήρχε (σ.σ. ο Μίχος) και θα ήμουν δίκαια μέσα και όχι άδικα», είπε η μητέρα της 12χρονης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό.

Η 37χρονη αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία της μαστροπείας. «Έχω οκτώ παιδιά, έχω μεγαλώσει δύο κορίτσια μεγαλύτερα από την …. (σ.σ. λέει το όνομα της κόρης της), δηλαδή θα περίμενα αν είχα τέτοιες τάσεις, θα περίμενα η …. να πάει 12 χρονών για να γίνω μαστροπός στο παιδί, δηλαδή δεν είχα άλλα κορίτσια μεγαλύτερα να το κάνω; Θα περίμενα να μεγαλώσει το συγκεκριμένο παιδί, να κάνω σε αυτό; Γιατί;».

Το μήνυμα που στέλνει στην 12χρονη κόρη της μέσα από τη φυλακή
«Ένα μήνυμα που θέλω να στείλω στο παιδί μου είναι να μην στεναχωριέται, να μην έχει τύψεις και ενοχές για μένα καθόλου, το μόνο που δεν φταίει σε τίποτα είναι αυτό», είπε μέσα από τη φυλακή η μητέρα της 12χρονης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ