ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια σε παράλληλη αντιφασιστική πορεία και συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής - Υπήρξε τραυματίας

Επεισόδια σε παράλληλη αντιφασιστική πορεία και συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής - Υπήρξε τραυματίας
Η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη, καθώς στην πλατεία Ρηγίλλης συγκεντρώθηκαν περίπου 400 άτομα, μέλη αριστερών οργανώσεων, προκειμένου να μην επιτρέψουν σε μέλη της Χρυσής Αυγής να πραγματοποιήσουν τη διαδήλωση για τα Ίμια CNN Greece / Αλέξανδρος Γαστεράτος

Με μικροεπεισόδια ολοκληρώθηκε η παράλληλη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα με πρόσχημα την επέτειο των Ιμίων και οι αντιφασιστικές οργανώσεις από κινήματα της Αριστεράς. Το βράδυ του Σαββάτου και ενώ οι δύο συγκεντρώσεις όδευαν στο τέλος τους, σημειώθηκαν συμπλοκές στην πλατεία του Συντάγματος και επενέβησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ. 

Η αντιφασιστική διαδήλωση έλαβε χώρα στην πλατεία Ρηγίλλης, με στόχο να «ακυρώσει» τη «φιέστα» της Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα, νωρίτερα η εκδήλωση της Χ.Α. προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από κόμματα, δημοτικές παρατάξεις και οργανώσεις, ενώ έφερε τις ανακοινώσεις του Δήμου Αθηναίων και της Αστυνομίας.

Η ατμόσφαιρα στη Βασ. Σοφίας ήταν «ηλεκτρισμένη», καθώς στην πλατεία Ρηγίλλης συγκεντρώθηκαν περίπου 400 άτομα, μέλη αριστερών οργανώσεων, προκειμένου να μην επιτρέψουν σε μέλη της Χρυσής Αυγής να πραγματοποιήσουν τη διαδήλωση για τα Ίμια.

Έτσι σημειώθηκε το επεισόδιο στο Σύνταγμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ του Σαββάτου, περίπου 50 φερόμενοι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής συγκεντρώθηκαν στο μετρό του Ευαγγελισμού, ενώ τους επιτηρούσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Η ΕΛ.ΑΣ δεν επέτρεψε στα περίπου 50 άτομα να κινηθούν προς την πλατεία Ρηγίλλης θέλοντας να τιμήσουν τη μνήμη των πεσόντων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού στα Ίμια, καθώς οι αστυνομικοί φοβήθηκαν μια πιθανή εμπλοκή τους με τις αντιδιαδηλώσεις σε κοντινά σημεία.

Ωστόσο, τα μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν αργότερα το βράδυ, όταν μια μικρή ομάδα νεαρών φερόμενων χρυσαυγιτών βρισκόταν κοντά στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα. Εκεί έφτασαν και μέλη των αντιφασιστικών οργανώσεων με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν μεμονωμένες αντεγκλήσεις. Ένας νεαρός τραυματίστηκε από καπνογόνο που άναψε και εκσφενδονίστηκε προς το μέρος του.

Πορείες και στη Θεσσαλονίκη

Αντιφασιστική συγκέντρωση υπήρξε και στη Θεσσαλονίκη (στην οδό Τσιμισκή), ως αντίδραση για τη συγκέντρωση που πραγματοποιείται με αφορμή την επέτειο των Ιμίων από την εθνικιστική οργάνωση «Ιερός Λόχος», κοντά στον Λευκό Πύργο. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ανάμεσα στις δύο συγκεντρώσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ