ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Για 12η ημέρα συνεχίζουν τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, προκαλώντας προβλήματα στη διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων, στην τροφοδοσία και στη μεταφορά αποσκευών κρουαζιερόπλοιων.

Αύριο αντιπροσωπεία των εκπροσώπων των εργαζομένων θα έχουν νέα συνάντηση με τον υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα και εκπροσώπους συναρμόδιων υπουργείων.

Την Τετάρτη το πρωί 8/6 οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Θέατρο και πορεία προς τα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Ο πρόεδρος των λιμενεργατών Νίκος Γεωργίου, μιλώντας στο αθηναϊκό πρακτορείο, τόνισε ότι στη νέα σύμβαση παραχώρησης που αναμένεται να εγκριθεί την Παρασκευή 10 Ιουνίου από τη γενική συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού, δεν υπάρχει καμία αναφορά στο νόμο 2688 για μετατροπή του ΟΛΠ από νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου σε ανώνυμη εταιρεία, ενώ δεν περιγράφεται πουθενά ο γενικός κανονισμός προσωπικού.

Αναφορικά με το άρθρο 12 της σύμβασης που επιτρέπει στο νέο ιδιοκτήτη του λιμανιού του Πειραιά να χρησιμοποιεί εργολάβους παρόχους υπηρεσιών ή άλλα τρίτα πρόσωπα προκειμένου να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του, ο κ. Γεωργίου αναφέρει ότι θα πρέπει να υπάρξουν πρώτα διασφαλίσεις των υπαρχόντων εργαζομένων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης έναντι των εργολάβων.

“Οι παραχωρησιούχοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη ότι η εταιρεία ΟΛΠ δεν έκλεισε για να ανοίξει από το μηδέν. Πήραν μια εταιρεία που λειτουργεί και έχει συγκεκριμένους κανονισμούς και συμβάσεις εργασίας”, ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ