ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Τζανάκης: «Πολλές οι εισαγωγές πλέον στα νοσοκομεία» - Έκκληση για εμβολιασμό

Κορωνοϊός - Τζανάκης: «Πολλές οι εισαγωγές πλέον στα νοσοκομεία» - Έκκληση για εμβολιασμό
Ο κ. Τζανάκης απέδωσε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις για πολλές υποπαραλλαγές της Όμικρον, με μεγάλη μεταδοτικότητα διαφεύγουν της ανοσίας INTIME / Image Online

«Έχουμε πολλές εισαγωγές λόγω κορωνοϊού», τονίζει ο καθηγητής πνευμονολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης. Συγκεκριμένα, πάνω από 200 ασθενείς μπαίνουν στα νοσοκομεία εβδομαδιαίως, την ώρα που οι θάνατοι ξεπερνούν τους 160.

Μιλώντας σε εκπομπή του Action24, ο κ. Τζανάκης υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα η κατάσταση αυτή οφείλεται στο μικρό ποσοστό εμβολιασμού με το επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά της Covid 19, καθώς μόλις ένας στους τέσσερις έχει εμβολιαστεί στην κρίσιμη ηλικία άνω των 65 ετών.



Ο καθηγητής πνευμονολογίας απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν, πάντως εξέφρασε την αισιοδοξία του για το τέλος της πανδημίας.

Αναφορικά με τη γενικότερη εικόνα με τους ιούς που προσβάλλουν το αναπνευστικό σύστημα, ο κ. Τζανάκης τόνισε ότι η κορύφωση της γρίπης ήρθε την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου, κάτι που ισχύει και για κάποιους άλλους παρόμοιους ιούς.

Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί να ειπωθεί και για τον κορωνοϊό, καθώς, όπως όλα δείχνουν το κύμα των λοιμώξεων θα συνεχιστεί και τις δύο πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου.

Ο κ. Τζανάκης απέδωσε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις για πολλές υποπαραλλαγές της Όμικρον, με μεγάλη μεταδοτικότητα διαφεύγουν της ανοσίας.

Ο καθηγητής πνευμονολογίας εξέφρασε την ανησυχία του ως προς τη συνέχιση των μολύνσεων που προκαλούν διάφορα προβλήματα σε ευάλωτους ανθρώπους και υπερήλικες, δεν ανησυχεί όμως ως προς τη γενικότερη εξέλιξη της κατάσταση, καθώς ο κορωνοϊός αποκτά ενδημικό χαρακτήρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ