ΕΛΛΑΔΑ

Τριών Ιεραρχών: Ανοιχτά τα σχολεία τη Δευτέρα, κλειστά φροντιστήρια και ξένες γλώσσες

Τριών Ιεραρχών: Ανοιχτά τα σχολεία τη Δευτέρα, κλειστά φροντιστήρια και ξένες γλώσσες
Σε αντίθεση με τα σχολεία, κλειστά την ημέρα των Τριών Ιεραρχών θα μείνουν φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών INTIME

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, ανήμερα της γιορτής των Τριών Ιεραρχών, όπως προβλέπεται από τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Αντίθετα, οι μαθητές δεν θα κάνουν μαθήματα στα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών που θα παραμείνουν κλειστά.

Στην εγκύκλιο που που εκδόθηκε στις 25 Ιανουαρίου και υπογράφεται από την υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή, αναφέρεται:

«Σας ενημερώνουμε ότι την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα και εκκλησιασμός. Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.

Επισημαίνεται ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις και ο εκκλησιασμός θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την προστασία από τη διάδοση του κορωνοϊού COVID-19 και την υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.50908/07-09-2022 Κ.Υ.Α.(Β΄4695)».

Αντίθετα, κλειστά θα μείνουν αύριο, Δευτέρα (30/1), φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών καθώς γι' αυτά εξακολουθεί να ισχύει κοινή υπουργική απόφαση του του 2016, σύμφωνα με την οποία η ημέρα του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών αποτελεί αργία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ