ΕΛΛΑΔΑ

Πισπιρίγκου: «Κραυγαλέα λάθη του Ανθρωποκτονιών» - Τι λέει έμπειρος στρατηγός ε.α.

Πισπιρίγκου: «Κραυγαλέα λάθη του Ανθρωποκτονιών» - Τι λέει έμπειρος στρατηγός ε.α.
«Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι δεν υπήρξε η παραμικρή συνεργασία ανάμεσα στο τμήμα Ανθρωποκτονιών της Αθήνας με την Ασφάλεια της Πάτρας» ανέφερε ο στρατηγός ε.α. INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - Φωτογραφία αρχείου

Τα σοβαρά λάθη που καταγράφηκαν στον χειρισμό της υπόθεσης της Ρούλας Πισπιρίγκου -που συνεχίζει να συγκλονίζει το πανελλήνιο- στηλίτευσε ο στρατηγός ε.α. της ΕΛ.ΑΣ Χρήστος Δρακόπουλος. Μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος»  για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη - Πισπιρίγκου με κατηγορούμενη τη μητέρα, ο στρατηγός στάθηκε σε σημεία - κλειδιά. 

Μάλιστα, κατά τη γνώμη του, αυτά τα σημεία - κλειδιά λειτούργησαν υπονομευτικά και είχαν ως αποτέλεσμα το υλικό της προανάκρισης να παραδοθεί με «ατέλειες» στην Εισαγγελία.

«Έχει μπλέξει πολύ το πράγμα. Κι όλα αυτά, διότι η Αστυνομία «κρέμεται» από τα πορίσματα ιατροδικαστών και άλλων ειδικών. Ασφαλώς είναι χρήσιμη η επιστήμη για την εξιχνίαση σοβαρών υποθέσεων, όμως η ΕΛ.ΑΣ. δυστυχώς πέρασε σε δεύτερη μοίρα, αφού το έργο της εξιχνίασης ανέλαβαν τα κανάλια, οι τηλεϊατροδικαστές και τηλεδικηγόροι».

«Στα δικά μου χρόνια δεν παρατηρείτο το φαινόμενο που βλέπουμε σήμερα. Στο θέμα της προανάκρισης για να διακριβωθούν οι λόγοι που έφυγαν από τη ζωή τα τρία κοριτσάκια η άκρα μυστικότητα του έργου του τμήματος Ανθρωποκτονιών πήγε περίπατο. Έγινε ένα… μεγάλο σουρωτήρι, στο βωμό της θεαματικότητας των καναλιών…», ανέφερε ο κ. Δρακόπουλος.

Το «μεγάλο κενό» στην υπόθεση

Ο στρατηγός ε.α. Χρήστος Δρακόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στην επισήμανσή του: «Είναι ένα μεγάλο κενό η υπόθεση. Αν η κεταμίνη είναι το ''φονικό όπλο'' που εξόντωσε την Τζωρτζίνα, για το πλήρες ''δέσιμο'' της υπόθεσης θα έπρεπε να είχε βρεθεί η διαδρομή της.

Αναποδογυρίζεις τον κόσμο σε τέτοιες περιπτώσεις για να συμπεριλάβεις ένα τόσο ατράνταχτο στοιχείο στη δικογραφία. Δεν ξέρω τι έκανε το τμήμα Ανθρωποκτονιών και γιατί δεν μπόρεσε να βρει τον τρόπο που έφθασε σε ''φονικά χέρια'' η κεταμίνη, αν και πολύ φοβάμαι ότι αυτό οφείλεται σε έλλειψη συνεργασίας».

Δεν υπήρξε η παραμικρή συνεργασία

«Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι δεν υπήρξε η παραμικρή συνεργασία ανάμεσα στο τμήμα Ανθρωποκτονιών της Αθήνας με την Ασφάλεια της Πάτρας. Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί έγινε αυτό το λάθος. Πρόκειται για κραυγαλέο λάθος, γιατί η υπόθεση αφορούσε την Πάτρα και εδώ βρίσκονται όλοι οι πρωταγωνιστές της.

Οι γονείς, συγγενείς, κουμπάροι, γείτονες και ένας ευρύτερος περίγυρος που πιθανότατα θα αποδεικνυόταν χρήσιμος. Γνωρίζουν καλύτερα οι ικανότατοι ντόπιοι αξιωματικοί την ανθρωπογεωγραφία της πόλης και πολύ πιο εύκολα θα είχαν προσεγγίσει διάφορα άτομα και η έρευνα θα ήταν ενδελεχέστερη και θα είχαν προκύψει πρόσθετα στοιχεία που βάσιμα πιθανολογώ ότι δυστυχώς δεν εμπεριέχονται στη δικογραφία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ