ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη ντράμερ: Την ενοχή του προτείνει ο εισαγγελέας - Το σκεπτικό

Δίκη ντράμερ: Την ενοχή του προτείνει ο εισαγγελέας - Το σκεπτικό
Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε από το δικαστήριο να «διορθώσει το δικονομικό ατόπημα» του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου και να μη χορηγήσει αναστολή στον 70χρονο κατηγορούμενο EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Την ενοχή του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ, Γιώργου Γιαννόπουλου, για τη σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης στον Ωρωπό, πρότεινε τη Δευτέρα ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Μάλιστα ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε από το δικαστήριο να «διορθώσει το δικονομικό ατόπημα» του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου και να μη χορηγήσει αναστολή στον 70χρονο κατηγορούμενο. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται την ερχόμενη Παρασκευή

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται. Δεν μπόρεσε να δώσει καμία πειστική απάντηση» τόνισε ο εισαγγελέας της έδρας και για να προσθέσει:

«Ο κατηγορούμενος διακατέχεται από έναν διαταραγμένο σεξουαλικο κόσμο με απουσία ενός αξιακου αισθήματος και απουσία ενόχων. Όλα αυτά συνδυάζονται με μια χειριστική συμπεριφορά του κατηγορουμένου και προς το δικαστήριο.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τον καταδίκασε σε 12 έτη. Θεωρώ ότι με την απόφαση του όμως ταυτόχρονα διέπραξε μια δικονομική αντίφαση και ένα ατόπημα. Τον έκρινε ένοχο και παράλληλα του έδωσε τη δυνατότητα να κυκλοφορεί ελεύθερος. Αυτό το ατόπημα καλείστε σήμερα να εξομαλύνετε και να καταργήσετε».

Νωρίτερα, στην απολογία του ο 70χρονος κατηγορούμενος, αρνήθηκε την κατηγορία και αναφέρθηκε στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. «Νοσηλεύομαι στο νοσοκομείο κρατουμένων και σύντομα θα κάνω επέμβαση για το προστάτη», είπε για να προσθέσει: «Υπήρξα στη ζωή μου τίμιος, αγνός, δεν έχω δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα σε κανέναν άνθρωπο. Προσπαθώ να καταλάβω πως έφτασα σε αυτό το σημείο».

Ο 70χρονος, ο οποίος εμφανίστηκε στη δίκη κρατώντας ένα σακουλάκι με καθετήρα, υποστήριξε πως οι γονείς του παιδιού τον εκδικούνται επειδή δεν δέχτηκε να ψευδομαρτυρήσει υπέρ τους. «Με έχουν βάλει στη φυλακή 70 χρόνων για κάτι που δεν έχω κάνει. Λέει ότι παρενοχλούσα το παιδί της.

Τι δουλειά είχα εγώ με το παιδί της; Είχα δουλειά, οικογένεια, φίλους. Θα κάτσω να ασχοληθώ με το παιδί της; Ποιος ο λόγος; Στη βεράντα μου; Στο μπαλκόνι μου; Κάτω από το τραπέζι; Με τραπεζομάντηλο μακρύ; Που ακούστηκαν αυτά; Με πνίγει αυτό που ακούω. Αυτοί βγάζουνε τις δικογραφίες στα κανάλια για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη. Εγώ δεν βγήκα ποτέ. Λέω την αλήθεια», είπε ο κατηγορούμενος και συνέχισε:

«Τον Μάιο του 2013 ο πατέρας της ανήλικης πήρε και είπε ότι θα μου κάνουν καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση της κόρης του. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπάει τους ανθρώπους, τους σέβεται. Μέχρι στιγμής όλοι μου συμπαραστέκονται και πιστεύουν στην αθωότητα μου.

Έχω πάρει άλλες αρχές από τους γονείς μου. Ακόμα και τώρα προσπαθώ να βοηθάω τον κόσμο. Κάνω δωρεές στην εκκλησία, στο χαμόγελο του παιδιού, στον Άγιο Κυπριανο, στην Αγία Βαρβάρα, στην Παναγία της Καλαμάτας. Βοηθάμε και εγώ και η σύζυγος. Σέβομαι τους πάντες από τον ΑΜΕΑ μέχρι τον πρωθυπουργό και τον βασιλιά. Θέλουν να καταστρέψουν τη ζωή μου».

Ακόμη, ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως δεν παρενόχλησε το παιδί αλλά οι γονείς έκαναν την ανήλικη να πιστέψει ότι όντως υπήρξε θύμα εκμεταλλευόμενοι την ψυχολογική της αστάθεια.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας για το αν το παιδί επισκεπτόταν το σπίτι του, ο κατηγορούμενος αν και αρχικά ήταν κατηγορηματικός ότι κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει στη συνέχεια υποστήριξε:

«Μόνο με τους γονείς της. Και με τη φίλη της. Δεν ήμουν θυρωρός ούτε έπαιρνα παρουσίες. Μπορεί να είχε έρθει και να μην την έχω δει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ