ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Τζωρτζίνας: Αθώα δήλωσε ξανά η Ρούλα Πισπιρίγκου – Τι είπε ο Κούγιας για την κεταμίνη

Δίκη Τζωρτζίνας: Αθώα δήλωσε ξανά η Ρούλα Πισπιρίγκου – Τι είπε ο Κούγιας για την κεταμίνη
Μέσω του συνηγόρου υπεράσπισή της Αλέξη Κούγια, η κατηγορουμένη επανέλαβε ότι είναι αθώα και ζήτησε τη διακοπή της δίκης ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Δακρυσμένη και κρατώντας μια φωτογραφία της κόρης της, Τζωρτζίνας, η 34χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου κάθισε στο εδώλιο, έχοντας απέναντι της τον εν διαστάσει σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη, ο οποίος έχει κληθεί να καταθέσει ως πρώτος μάρτυρας στη δίκη για την υπόθεση δολοφονίας της πρωτότοκης κόρης τους.

Ωστόσο, μέσω του συνηγόρου υπεράσπισή της Αλέξη Κούγια, η κατηγορουμένη επανέλαβε ότι είναι αθώα και ζήτησε τη διακοπή της δίκης για να κληθούν νέοι μάρτυρες από το δικαστήριο.

5794004.jpg
Κρατώντας μια φωτογραφία της κόρης της, Τζωρτζίνας, η 34χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου κάθισε στο εδώλιοΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

«Η κατηγορία στη σημερινή της μορφή αποδίδει στην κατηγορουμένη τη χορήγηση κεταμίνης δύο φορές, μία στις 11/4/2021 στο Καραμανδάνειο, όπου υπέστη ανακοπή και τη δεύτερη στο νοσοκομείο Παίδων στις 29/1/2022 όπου και κατέληξε. Δεν έχει βρεθεί στην κατοχή της κατηγορουμένης κεταμίνη ούτε η πορεία της και πως κατέληξε στο παιδί» ανέφερε ο κ. Κούγιας, επισημαίνοντας πως για την απόπειρα δολοφονίας του παιδιού στο Καραμανδάνειο της Πάτρας δεν υπάρχουν τοξικολογικές εξετάσεις προηγούμενων ημερών ή μετά, που να αποδεικνύουν τη χορήγηση της κεταμίνης.

«Η αίτια για την ανακοπή παραμένει ποινικώς απροσδιόριστη» τόνισε ο κ. Κούγιας ενώ σε ό,τι αφορά στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης ο ίδιος επισήμανε πως «οι γιατροί προκειμένου να προφυλάξουν τους εαυτούς τους δεν καταγράφουν πουθενά τι δίνουν κατά την καρδιοαναπνευστική διαδικασία».

Όπως είπε ο κ. Κούγιας «θα έπρεπε να γίνει καταγραφή», δεδομένου ότι δεν ανευρέθηκε στις τοξικολογικές το ρουκορόνιο που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα».

Μέσω του συνηγόρου υπεράσπισή της Αλέξη Κούγια, η κατηγορουμένη επανέλαβε ότι είναι αθώα και ζήτησε τη διακοπή της δίκηςΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ακόμη ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης αναφέρθηκε και στην ιατροδικαστή Χαρά Σπηλιωπούλου, η οποία ορίστηκε επιστήμονας ειδικών γνώσεων στις ανακρίσεις για τους θανάτους των τριών παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου. «Η κ. Σπηλιωπούλου αυτοπροτάθηκε να διοριστεί στην ανάκριση για τη Τζωρτζίνας και στη συνέχεια για την ανάκριση για Μαλένα και Ίριδα. Κατευθύνει τις καταθέσεις όλων των μαρτύρων», είπε ο κ. Κούγιας τονίζοντας πως τα συμπεράσματα στα οποία οδηγήθηκε ο καθηγητής τοξικολογίας, Νικόλαος Ράικος είναι επισφαλή.

«Ο κ. Ράικος μαζί με την Σπηλιοπούλου έκανε αυτό που λέω εξαρχής. Είχαν βρει την ένοχη και έπρεπε να την καταστήσουν κατηγορούμενη» είπε ο συνήγορος ενώ στη συνέχεια καταφέρθηκε κατά του Σωτήρη Μπουζιάνη ο οποίος διενήργησε την ιατροδικαστική εξέταση στην Τζωρτζίνα.

«Δεν ερεύνησε το ενδεχόμενο χορήγησης κεταμίνης νοσοκομειακά. Υπήρχε αποδεδειγμένη πηγή κεταμίνης στο δωμάτιο στην οποία η κατηγορουμένη δεν είχε καμία πρόσβαση» είπε ο κ. Κούγιας για να προσθέσει:

«Πώς είναι δυνατόν να βλέπεις πως υπάρχουν στο σάκο αναζωογόνησης 500 ml και να μην πας να δεις τι γίνεται; Όλα τα έγγραφα του νοσοκομείου για την κεταμίνη είναι μετά την προσωρινή κράτηση της κατηγορουμένης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ