ΕΛΛΑΔΑ

«Γιατί φεύγεις νωρίς; Γιατί πετάω»: Ο τελευταίος διάλογος του υποσμηναγού με τον πατέρα του

«Γιατί φεύγεις νωρίς; Γιατί πετάω»: Ο τελευταίος διάλογος του υποσμηναγού με τον πατέρα του
Ο πατέρας του υποσμηναγού περιγράφει την επιμονή του Μάριου – Μιχαήλ να δηλώσει την Ικάρων πρώτη ΥΠΕΘΑ

Ο πατέρας του 29χρονου υποσμηναγού, Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα, μίλησε για τον γιο του, για την αγάπη του να πετάει και να μάχεται για την πατρίδα, αλλά και για τις στιγμές της τραγικής είδησης του χαμού του. 

«Γιατί φεύγεις νωρίς του λέω, γιατί πετάω», αυτά είναι τα τελευταία λόγια που αντάλλαξε ο πατέρας με τον γιο του, όπως ο ίδιος λέει στην ΕΡΤ, και συνεχίζει «πέταξε και τέλος».

Ο πατέρας του υποσμηναγού περιγράφει την επιμονή του Μάριου – Μιχαήλ να δηλώσει την Ικάρων πρώτη.

«Την δήλωσε πρώτη και πέθανε 29 χρονών. Και καταστραφήκαμε όλοι. Εγώ δεν έχω συνειδητοποιήσει τίποτα, η μητέρα του δεν ξέρω πως θα την βγάλει», είπε ο τραγικός πατέρας. Όταν τον ρωτούσαν δεν έλεγε πιλότος, έλεγε αεροπόρος, από σεμνότητα, πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας ήρθε και επιβεβαίωσε τον χειρότερο φόβο της μητέρας που άκουσε την είδηση χωρίς αρχικά να γνωρίζει ότι πρόκειται για το ίδιο της το παιδί.

Η ΕΡΤ βρέθηκε στο πατρικό σπίτι του αδικοχαμένου υποσμηναγού, έξω από την Τρίπολη. Στο δωμάτιό του, στον τοίχο τα πτυχία και τα διπλώματά του από την Σχολή Ικάρων. Ο αγαπημένος του σκύλος τον περιμένει να γυρίσει.

Συνεχίζονται με κάθε πιθανό μέσο οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη

Με ένα ειδικό ρομπότ συνεχίζονται οι έρευνες της 206ης Πτέρυγας Αεροπορικής Υποστήριξης για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους F-4 Phantomπου έπεσε σε θαλάσσιο χώρο στην Ανδραβίδα.

Μόλις ένα 24ωρο μετά την συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους στη θάλασσα, εκτός από τα πτητικά μέσα και τα πλωτά του Λιμενικού, τα οποία από χθες Δευτέρα (30/01) ερευνούν όλη τη θαλάσσια περιοχή που άφησε το τελευταίο στίγμα του το Phantom από τη στιγμή της πρόσκρουσης στη θάλασσα, πλέον μετέχει και η 206 Πτέρυγα Αεροπορικής Υποστήριξης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο Κατάκολο όπου εκβράστηκαν συντρίμμια του μαχητικού αεροσκάφους, μεταφέρθηκε κι ένα μικρό ρομπότ που ψάχνει σε βάθος μέχρι και 100 μέτρων μήπως εντοπίσουν κάτι στο βυθό της περιοχής.

Επισημαίνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας έκανε ρίψη φωτοβολίδων, για να βοηθήσει τις έρευνες που συνεχίστηκαν παρά τις δυσκολίες.

Ελικόπτερα του Σούπερ Πούμα, της Πολεμικής Αεροπορίας και ελικόπτερα S70 του Πολεμικού Ναυτικού έλαβαν μέρος στις έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του F-4 Phantom.

Τα σωστικά συνεργεία έχουν εστιάσει τις έρευνές τους σε συγκεκριμένο σημείο και αυτό γιατί έχει να κάνει με το ύψος της πρόσκρουσης στη θάλασσα. Είναι αλλιώς να ψάχνεις ένα αεροσκάφος το οποίο έχει συντριβεί στον αέρα και ψάχνεις σε μια πολύ μεγαλύτερη ακτίνα και αλλιώς όταν πρόκειται για μία πτήση χαμηλής ναυτιλίας που έχει συντριβεί στη θάλασσα.

Οι έρευνες επεκτείνονται γιατί υπάρχουν και τα θαλάσσια ρεύματα και θα συνεχιστούν όπως ακριβώς ορίζει το πρωτόκολλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ