ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός - Πατέρας Αντώνιος: Καταθέτει αίτημα εξαίρεσης της εισαγγελέως ανηλίκων

Κιβωτός - Πατέρας Αντώνιος: Καταθέτει αίτημα εξαίρεσης της εισαγγελέως ανηλίκων
Η άρνηση για νέα προθεσμία φέρνει το αίτημα εξαίρεσης της εισαγγελέως και αναφορά εις βάρος της Eurokinissi

Στην εξαίρεση της εισαγγελέως ανηλίκων Κατερίνας Κοπελάκη (σ.σ. διενεργεί την έρευνα μαζί με την αντεισαγγελέα Δάφνη - Κυριακή Τσίχλη) αναμένεται να προχωρήσει ο πατέρας Αντώνιος, ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» και οι υπόλοιποι τέσσερις που επρόκειτο να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι για την τέλεση κακουργηματικών ή πλημμεληματικών πράξεων το πρωί της Παρασκευής.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι συνηγόροι του ιερέα που κλήθηκε ως ύποπτος για βαρύτατα και απαξιωτικά αδικήματα, Γ. Κώτσος, Θρ. Κονταξής και Τ. Τριανταφύλλου, ζήτησαν νεα προθεσμία (είχαν λάβει ήδη 20 μέρες) προκειμένου να προετοιμάσουν επαρκώς τις εξηγήσεις των συνολικά 5 υπόπτων.

Ωστόσο, υπήρξε προφορική άρνηση της εισαγγελέως, παρότι η υπεράσπιση έλαβε αντιγραφα της ογκώδους δικογραφίας (που σχηματίστηκε απο τον Μάιο του 2022) στις αρχές Ιανουαρίου.

Η άρνηση αυτή όπως όλα δείχνουν φέρνει το αίτημα εξαίρεσης της εισαγγελέως και αναφορά εις βάρος της, ενώ η αίτηση θα κριθεί προφανώς από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Τα αδικήματα και οι εξηγήσεις του πατρός Αντωνίου

Εν τω μεταξύ, ο εμπνευστής και ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» πατέρας Αντώνιος, κλήθηκε σε παροχή εξηγήσεων ως ύποπτος για το κακούργημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου κατ' εξακολούθηση και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες σε βάρος αδύναμων προσώπων κατά συρροή.

Ο ιερέας καλείται να αντικρούσει τις καταθέσεις για σεξουαλικές πράξεις σε βάρος δύο ανήλικων αγοριών, αλλά και για σωρεία κακοποιητικών και προσβλητικών συμπεριφορών συνεργατών του σε βάρος άλλων παιδιών.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση ήρθε στο φως μετά την κατάθεση στην Αστυνομία 19χρονου σήμερα πρώην φιλοξενούμενου σε δομές της ΜΚΟ της «Κιβωτού του Κόσμου» που κατήγγειλε ασελγείς πράξεις σε βάρος του από τον πατέρα Αντώνιο. Μάλιστα, προσήλθε ως μάρτυρας δεύτερο παιδί που επιβεβαίωσε πολλά από όσα κατήγγειλε ο 19χρονος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ