ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»-Πατούλης: Την Κυριακή οι αποφάσεις για τα σχολεία της Αττικής

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»-Πατούλης: Την Κυριακή οι αποφάσεις για τα σχολεία της Αττικής
«Αυτό που θα κυριαρχήσει και κυριαρχεί τουλάχιστον στις δικές μας αποφάσεις, είναι η πρόληψη και καμία επικινδυνότητα στα παιδιά μας», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής ΚΑΡΚΑΣΛΗ ΛΙΖΑ/INTIME NEWS

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι αρχές ενόψει της έλευσης της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» που θα πλήξει με σφοδρότητα τη χώρα από την Κυριακή (05/02).

Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 11:15 υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη και τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των τριών περιφερειών που αναμένεται να πληγούν.

Η Περιφέρεια Αττικής συγκαλεί και δεύτερη σύσκεψη με τους 66 δήμους στις 13:30.

Μιλώντας στο CNN Greece ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης στάθηκε στη σημασία του συντονισμού μεταξύ των υπηρεσιών και πρόσθεσε ότι αρμοδιότητα της περιφέρειας Αττικής είναι να κρατήσει ανοιχτούς τους περιφερειακούς δρόμους, «όσο βεβαίως μπορεί βάσει και του γενικού φαινομένου».

«Ήδη 45 εκχιονιστικά, GCB, φορτηγά, πάνω από 4.500 τόνοι αλάτι βρίσκονται ήδη στη διάθεση της περιφέρειας και βεβαίως σε έξι διαφορετικά σημεία θα βρίσκονται αυτά, ανάλογα με την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου που αναμένεται σύμφωνα με τους μετεωρολόγους να ξεκινήσει την Κυριακή», τόνισε ο κ. Πατούλης.

Εξέφρασε την ελπίδα πως θα είναι και οι δήμοι έτοιμοι ώστε να παραμείνουν ανοιχτοί οι δημοτικοί δρόμοι, ενώ για την Αττική Οδό και τη Νέα Οδό ανέφερε ότι «υπάρχουν οι σχετικοί ανάδοχοι».

Μετά το μεσημέρι της Κυριακής οι αποφάσεις για τα σχολεία

Σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων τη Δευτέρα στην Αττική, ο κ. Πατούλης τόνισε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν από το μεσημέρι και μετά και πως η απόφαση θα ληφθεί με βάσει τις μετεωρολογικές εξελίξεις και με προτεραιότητα την πρόληψη και την ασφάλεια των παιδιών.

«Είναι προφανές ότι ανάλογα με την εξέλιξη και βάσει των μετεωρολογικών, προβλέψεων θα πρέπει να δούμε στην πράξη πως αυτό θα εξελιχθεί. (…) Την Κυριακή από το μεσημέρι και μετά θα βγουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Αυτό που θα κυριαρχήσει και κυριαρχεί τουλάχιστον στις δικές μας αποφάσεις είναι η πρόληψη και καμία επικινδυνότητα στα παιδιά μας. Θα το δούμε αυτό όμως από την Κυριακή το μεσημέρι και μετά», τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Αττικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ